Ridzi: Voi demisiona dacă se va începe urmărirea penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a spus astăzi, la finalul celor patru ore Cât au durat audierile Comisiei de anchetă a Camerei Debutaţilor,  că nu se consideră cea mai în măsură să stabilească "vinovăţii", dar a subliniat că nu fuge de răspundere. 

Ridzi, a ţinut să precizeze că este la dispoziţia celor anchetatorilor pentru  a clarifica "toate aspectele legate de activităţile din 2 Mai".

"Am spus dacă se va considera că sunt vinovată, voi răspunde în faţa justiţiei şi bineînţeles în faţa electoratului. Cu siguranţă voi demisiona dacă se va începe urmărirea penală în ceea ce mă priveşte. Nu fug de răspundere şi nu am de gând să mă ascund aşa cum fac alţi oameni politici. Cred că ar fi un act de laşitate din partea mea să demisionez atât timp cât mă consider nevinovată şi când ştiu că toate acţiunile au fost desfăşurate în mod legal", a precizat Ridzi.

n ceea ce mă priveşte, există o procedură judiciară începută deja de către Parchet prin DNA. Le stau la dispoziţie ori de câte ori e necesar. Deja reprezentanţi ai DNA au venit în minister, au luat toate documentele de care au considerat că au nevoie. Dacă cei de la Parchet vor considera că sunt vinovată vor lua măsurile care se impun. Dacă vor considera că am greşit cu ceva, atunci vă asigur că voi răspunde în faţa justiţiei şi a electoratului. Nu fug de răspundere, de aceea sunt aici. Eu aşa am crescut de 12 ani în PDL, ştiind că trebuie să stai să dai explicaţii", a subliniat Monica Iacob Ridzi.

Ea n-a uitat să puncteze că încercă să afle dacă sunt vinovaţi în cadrul ministerului Tineretului care nu au respectat procedurile, şi a subliniat că aceştia vor plăti "cu siguranţă".

În privinţa audierilor, Monica Iacob Ridzi a spus: "Aţi văzut că am stat patru ore cu colegii din Comisie. Am venit cu inima deschisă şi cu buna credinţă chiar azi, de ziua mea, să le explic tuturor colegilor ceea ce a rămas neexplicat (...) Le voi sta la dispoziţie ori de câte ori va fi necesar, pentru a clarifica toate elementele rămase neclarificate legate de evenimentele din 1 şi 2 Mai".

Anterrior, la începerea audierilor Comisiei de anchetă a deputaţilor, Monica Iacob Ridzi a declarat că că se consideră nevinovată. 

"Nu-mi doresc în niciun caz să obstrucţionez în vreun fel activitatea vreunei comisii, dimpotrivă, eu personal am cerut înfiinţarea acestei Comisii de anchetă. Personal trimit aproape zilnic celor de la DNA care-mi solicită documente, tot ceea ce au nevoie pentru o soluţionarea corectă a acestui caz. Nicio secundă nu mi-am dorit să nu clarificăm toate aspectele legate de activităţile din 2 mai", a spus Monica Iacob Ridzi, în deschiderea audierilor.

La întrebarea dacă se simte în vreun fel vinovată, ministrul Tineretuluia răspuns: "Absolut de loc, dimpotrivă. Dacă m-aş fi considerat vinovată cu siguranţă aş fi plecat până în acest moment".

Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, s-a prezentat, în jurul orei 15.00, la Comisia de anchetă constituită de Camera Deputaţilor pentru a cerceta modul în care ministrul PDL a dispus cheltuirea fondurilor pentru organizarea Zilei Tineretului.

Reamintim că, ieri, ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat încetarea activităţii Comisiei parlamentare de anchetă în ceea ce priveşte contractele derulate pentru "Ziua Tineretului", pe motiv că DNA cercetează deja cauza.

Ieri, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis că activitatea Comisiei parlamentare de anchetă în ceea ce priveşte contractele derulate pentru "Ziua Tineretului" nu încetează, iar solicitarea PNL de începere a urmăririi penale în cazul ministrului a fost înaintată şi Comisiei juridice, transmite NewsIn.

Biroul Permanent a luat act de scrisoarea înaintată de ministru, dar a decis că Parlamentul comunică doar cu procurorul general în acest caz, astfel că, până la o informare venită din partea Laurei Codruţa Kovesi, Comisia de anchetă continuă să lucreze, a precizat secterarul Gheorghe Pardău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite