Daniel-Petru Funeriu: "Voi avea faţa către sistem, nu către politică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul propus al Educaţiei, Daniel-Petru Funeriu, a declarat, joi, în cadrul audierilor la comisiile parlamentare de specialitate, că vrea să continue strategia de reformă în domeniu, prin punerea în aplicare a Legii Educaţiei Naţionale.

"Unul dintre lucrurile pe care mi le propun este dinamizarea sistemului preuniversitar. Cel mai important pas al reformei a avut deja loc prin elaborarea Legii Educaţiei Naţionale. Voi lucra la buna organizare a evaluărilor naţionale şi la depolitizarea sistemului. Voi avea faţa către sistem, şi nu către partidele politice" a declarat Funeriu.

Printre măsurile legate de reforma sistemului de învăţământ preuniversitar, Funeriu a mai enumerat susţinerea consorţiilor şcolare prin care mai multe unităţi de învăţământ îşi pun la comun baza materială şi resursa umană. Ministrul desemnat al Educaţiei mai vrea stimularea profesorilor printr-un sistem de angajare descentralizat şi salarii motivante.

În privinţa sistemului universitar. Funeriu a vorbit despre creşterea fondurilor pentru cercetare, de ierarhizarea universităţilor şi stimularea unui managament calitativ al acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite