Vodcă şi bani - mită pentru profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi profesori de la Grupul Şcolar Industrial Rovinari, Gorj au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Alin Rovenţa, profesor de matematică, şi Mircea Niţu, profesor titular la catedra

Doi profesori de la Grupul Şcolar Industrial Rovinari, Gorj au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Alin Rovenţa, profesor de matematică, şi Mircea Niţu, profesor titular la catedra de discipline tehnice, au pretins şi au primit de la elevi bani şi bunuri pentru a-i promova.

Cei doi au fost denunţaţi de un grup de 13 elevi din clasa a XIII-a, care au spus că profesorii le-au cerut în cursul anilor şcolari 2006-2007 şi 2007-2008, sticle de vodcă, cartele telefonice de cinci euro, sticle cu vin (Niţu le-a precizat elevilor că trebuie să fie vin sec pentru că are probleme de sănătate), ţigări, motorină, bani (o corigenţă costa 30 de lei, iar promovarea bacalaureatului 100 de
euro).

Procurorii au mai stabilit că Alin Rovenţa a pretins şi a primit sume de bani şi de la elevii din clase la care nu preda matematica. Banii erau primiţi fie direct, fie prin intermediul unor profesori în care Rovenţa avea încredere.

Dorin Taşcău, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj, a declarat că Inspectoratul va lua o hotărâre abia după finalizarea procesului: „Dacă cei doi vor fi găsiţi vinovaţi printr-o hotărâre definitorie, atunci este foarte posibil să li se interzică să mai predea vreodată. Până acum, luăm în considerare prezumpţia de nevinovăţie. Este regretabil că trebuie să ne confruntăm cu asemenea situaţii“. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite