Vlas, încă două luni de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana Maria Vlas, fost administrator al SOV Invest, condamnată la zece ani de închisoare în dosarele FNI şi FNA, rămâne în arest, după ce comisia Penitenciarului Târgşor a decis, ieri, ca solicitarea sa de eliberare condiţionată să fie luată în discuţie peste două luni.

Comisia de liberări condiţionate de la Penitenciarul Târgşor a luat în discuţie, ieri, cazul Ioanei Maria Vlas şi a decis în unanimitate ca Vlas să rămână în arest. Ea poate face o nouă cerere de eliberare condiţionată peste două luni.

Îndeplineşte condiţiile

Vlas a mai încercat şi în luna iunie să scape de închisoare, însă Judecătoria Ploieşti i-a respins cererea ca neîntemeiată. Potrivit legii, deţinuţii cu vârste de peste 55 de ani şi care au de executat pedepse mai mici sau egale cu zece ani pot beneficia de liberare condiţionată înainte de expirarea termenului pedepsei dacă au efectuat două treimi din pedeapsă, Ioana Maria Vlas îndeplinind aceste condiţii.

Ioana Maria Vlas a câştigat Premiul trei la Concursul Naţional de Creaţie Literară al persoanelor private de libertate, intitulat „Poezie de puşcărie". Vlas trebuie să efectueze zece ani de detenţie, din care se scad perioadele de arest preventiv şi de detenţie care au fost deja efectuate, între 28 martie 2003 şi 7 aprilie 2008, precum şi perioada de detenţie, care a început la data de
4 iunie 2009. Principal acuzator al lui Sorin Ovidiu Vîntu pe parcursul proceselor FNI şi FNA, Vlas a refuzat să facă orice comentariu legat de arestarea preventivă a omului de afaceri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite