Hackerul genial Vladuz, care a spart eBay, ramane cu trei ani de inchisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis menţinerea pedepsei de trei ani de închisoare cu suspendare în cazul lui Vlad Duiculescu, hackerul roman care a spart site-ul eBay. Hackerul era cunoscut sub pseudonimul "Vlăduz".

Vlad Duiculescu a fost arestat in 2008, dupa ce a pacalit agentii FBI aproape un an de zile. Acestia i-au intins insa o capcana reusind sa il prinda. S-a dovedit apoi ca Vladuz era un geniu de 20 de ani, cu numai 8 clase, el parasind scoala pe motiv ca "nu avea ce sa invete acolo".

Atat Vlad Duiculescu, cat si procurorii DIICOT, care anchetasera infractiunile informatice comise de acesta, au facut apeluri la Curtea de Apel Bucuresti impotriva deciziei anterioare a Tribunalului Bucuresti.

Tribunalul decisese in februarie anul acesta sa il achite pe „Vladuz" pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi retelelor informatice sau de comunicaţii, pe motiv că infracţiunii îi lipseşte unul dintre elementele constitutive.

Totusi, el a fost condamnat pentru mai multe infractiuni informatice precum săvârşirea infracţiunii de acces, fără drept, la un sistem informatic în formă continuată si transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, în formă continuată.

Instanta a decis insa ca "Vladuz" sa primeasca trei ani de inchisoare cu suspendare, pe durata unui termen de incercare de opt ani, timp in care va trebui sa respecte anumite obligatii impuse.

Ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Mihai Adrian Savin şi Dragoş Florin Oprea, au fost condamnaţi la câte 1 an şi şase luni de închisoare, cu suspendare.

Duiculescu, dar si ceilalti doi au fost obligati si la plata catre eBay a peste 32.000 de dolari daune materiale şi 20.000 de dolari daune morale.
Nici hotărârea Curţii de marti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite