Vlad Enăchescu, probleme din cauza Adevărului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Giurgiu a cerut desfacerea disciplinară a contractului lui Enăchescu din cauza interviului acordat ziarului nostru, în 13 februarie În luna februarie, conform Mediafax, Tudor Giurgiu

Tudor Giurgiu a cerut desfacerea disciplinară a contractului lui Enăchescu din cauza interviului acordat ziarului nostru, în 13 februarie

În luna februarie, conform Mediafax, Tudor Giurgiu a cerut avizul consultativ al Comisiei de etică şi arbitraj din TVR pentru desfacerea contractului de muncă al lui Vlad Enăchescu, din cauza unui interviu pe care jurnalistul l-a acordat în ediţia din 13 a lunii precedente a ziarului Adevărul.

Enăchescu a explicat, în acest interviu, printre altele, când a venit factura de la Telesport pentru drepturile de transmisie a meciurilor din Liga I, dar şi modul în care s-au făcut plăţile succesive pentru aceste drepturi.

Potrivit site-ului TVR, Comisia de etică şi arbitraj a luat în discuţie cererea lui Giurgiu la 27 februarie, în prezenţa lui Enăchescu.

"Analiza referatului trimis de dl preşedinte-director general arată că principalele acuzaţii formulate împotriva dlui Vlad Enăchescu au la bază interviul acestuia publicat în cotidianul Adevărul din 13 februarie şi vizează două aspecte: nerespectarea regulamentelor interne privind confidenţialitatea unor informaţii şi a procedurilor privind exprimarea opiniilor în public de către angajaţii TVR", se arată în raportul Comisiei de etică. Din declaraţiile lui Enăchescu a reieşit că acţiunile sale s-au înscris în cadrul stabilit de normele TVR.

El a susţinut că nu a furnizat informaţii confidenţiale, ci doar a reluat chestiuni de interes public, deja apărute şi confirmate în presă. "Dl Enăchescu a arătat că a primit, prin Direcţia Comunicare, permisiunea de a răspunde în presă la unele afirmaţii făcute în data de 8 februarie a.c., la Radio Guerrilla, de către dl Tudor Giurgiu", se arată în raport, informaţie confirmată de Departamentul Comunicare al TVR. "Din păcate, prea multe, aici, în interior, nu pot să fac. Aştept să văd care este decizia şi abia apoi o să acţionez. Sunt în TVR din 1995, cu mult timp înainte de venirea domnului Giurgiu. Nu îmi doresc să plec, dar dacă o să fiu dat afară, atunci nu o să am de ales", a declarat Vlad Enăchescu pentru NewsIn.

În final, Comisia a decis să solicite Serviciului Juridic al TVR să precizeze dacă declaraţiile lui Vlad Enăchescu din Adevărul încalcă normele de confidenţialitate din TVR şi, dacă da, care anume.

Postul Telesport, care deţine drepturile exclusive de televizare a meciurilor din Liga I de fotbal, a reziliat contractul pentru cedarea drepturilor de difuzare a opţiunilor 1 şi 4 din Liga I, după ce plata scadentă la sfârşitul lui ianuarie nu a fost realizată din lipsa fondurilor în vistieria TVR.

Criza financiară a TVR s-a răsfrânt şi asupra serialului "La urgenţă". TVR a decis săptămâna aceasta întreruperea filmărilor pentru sezonul doi al serialului, după discuţii purtate cu reprezentanţii casei de producţie Direct Target şi ai Castel Film.

Averea lui Giurgiu

Tot ieri, Tudor Giurgiu şi-a făcut publică declaraţia de avere. Conform acesteia, Giurgiu a cumpărat un apartament în centrul Capitalei printr-un credit de 185.000 de euro, iar din salariu a câştigat 126.087 de lei. Activităţile independente i-au adus alţi 39.600 de lei. Giurgiu este acţionar al City Cinema Management (50%) şi Re:Cool Media (peste 33%). El nu figura ca acţionar la aceste companii şi în vechea declaraţie de avere.

Drept la replică al TVR

În urma publicării, în ediţia din 8 martie 2007 a cotidianului Adevărul, a articolului intitulat "TVR toacă 6,5 milioane de euro pe Tudor Giurgiu", semnat de Vlad Iorga, vă transmitem următorul drept la replică: "Autorul articolului afirmă că producţiile despre care Tudor Giurgiu a spus că au fost externalizate au fost, de fapt, coproducţii, iar sistemul folosit de TVR a dus, în multe cazuri, <> . Unele producţii ale TVR sunt producţii externe, achiziţionate de la producători independenţi şi care nu presupun din partea TVR decât achitarea sumelor prevăzute în contracte, altele sunt coproducţii care presupun aportul TVR, fie cu resurse umane, fie cu resurse materiale, lucruri prevăzute în contractele cu casele de producţie. Autorul articolului mai susţine că, după doi ani, TVR are <> . La data de 31.12.2004, TVR avea 3.244 de angajaţi, iar la 31.12.2006, 3.262".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite