Turnu Severin: Vizitatorii au acces limitat în spitalele din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Vizitatorii au acces limitat în spitalele din Mehedinţi
Turnu Severin: Vizitatorii au acces limitat în spitalele din Mehedinţi

Pentru a preveni infecţiile, autorităţile au instituit carantina în unităţile medicale

Cele 22.000 de doze necesare vaccinării antivirale ajung, în cursul zilei de astăzi, în judeţ, potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi. Prioritate vor avea vârstnicii de peste 65 de ani, copiii instituţionalizaţi şi cadrele medicale.
Autorităţile sanitare au luat măsuri pentru limitarea numărului de vizitatori la pacienţii internaţi în spitale şi au fost interzise vizitele la pacienţii internaţi în clinicile de boli infecţioase.

„La nivelul Spitalului Judeţean, s-au luat deja toate măsurile privind accesul bolnavilor şi aparţinătorilor. Vă sfătuiesc să evitaţi zonele aglomerate, iar vizavi de gripa porcină, recomand spălatul pe mâini frecvent“, a precizat dr. Aurel Borugă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi.
În maternităţi nu pot intra nici rudele

În secţiile maternităţii severinene nu pot intra, în această perioadă, nici măcar rudele pacienţilor. „Traversăm o perioadă de risc viral“, ne anunţă dr. Aurel Borugă, care se aşteaptă totodată ca gripa porcină să apară şi în Mehedinţi.
„Gripa porcină este o boală nenorocită care s-a extins şi în România, mai ales la judeţele învecinate, în special în Dolj, unde avem foarte multe cazuri. Noi nu ne confruntăm cu ea, dar ne aşteptăm să vină şi peste noi“, a adăugat directorul DSP Mehedinţi.

Măsuri de prevenire luate în judeţ

Pe fondul apariţiei în ţară a unor cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, pentru prevenirea extinderii bolii, în Mehedinţi s-au achiziţionat 5.000 de măşti de protecţie pentru personalul medical şi importante cantităţi de alte materiale sanitare şi substanţe dezinfectante.
Anul acesta, în luna iulie, s-au înregistrat primele patru cazuri de persoane infectate cu virusul A/H1N1 în judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite