Vizită la Recaş, mai scumpă ca la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O excursie în judeţul Timiş este mult mai costisitoare pentru un turist străin decât turul celor mai vestite capitale europene Un vizitator care vine în Timişoara poate afla oferta

O excursie în judeţul Timiş este mult mai costisitoare pentru un turist străin decât turul celor mai vestite capitale europene

Un vizitator care vine în Timişoara poate afla oferta turistică locală de la un singur Infocentru, iar posibilităţile de a vizita oraşul sau judeţul sunt la preţuri mari.

Tarifele agenţiilor pentru trasee turistice locale diferă în funcţie de numărul de persoane care alcătuiesc grupul şi, mai ales, în funcţie de modul în care se face întâlnirea cu ghidul.

Pentru un tur clasic al oraşului, care include Palatul Baroc, primăria veche, Piaţa Operei sau Catedrala Ortodoxă, turiştii care fac parte din grupuri de până la 19 persoane pot plăti 10 euro. Dacă vor să fie luaţi de la hotel de către ghizi, turiştii mai scot din buzunar încă 6 euro.

Turul Timişoarei, sub 20 de euro

Un tur mare, care cuprinde o excursie cu autocarul în cartierele istorice ale oraşului, costă între 17 şi 21 de euro şi tarifele sunt asemănătoare pentru vizitarea locurilor din care a pornit revoluţia din 1989. În cazul unei excursii pentru degustare de vinuri la cramele Recaş (la 30 de km de Timişoara), tarifele agenţiilor de turism cresc.

Turistul trebuie să plătească între 32 şi 70 de euro, în funcţie de câte vinuri vrea să încerce. Şi mănăstirile din nordul Banatului sunt scumpe - o excursie pentru vizitarea lor poate ajunge şi până la 95 de euro, în timp ce un tur prin satele şvăbeşti din Banat costă 65 de euro.

Oferte mai bune în capitalele cu tradiţii

În capitalele europene, tarifele se diferenţiază mai ales în funcţie de vârsta turiştilor. Astfel, un adult poate face un tur complet al Parisului pentru 60 de euro, în timp ce un copil plăteşte doar 30 de euro. În Londra, un simplu tur al oraşului cu faimoasele autobuze londoneze costă între 27 şi 68 de euro. În Viena, pentru un tur al zonei istorice un turist va plăti 36 de euro.

O excursie pentru o degustare de vinuri la periferia Vienei costă 60 de euro. Dacă turistul ajuns la Timişoara alege să meargă pe mâna Primăriei, se va îndrepta spre câteva destinaţii clasice, cum ar fi Piaţa Unirii, Domul Catolic, Bastionul, sau va lua tramvaiul pentru a vizita cartiere istorice.

Ponturi clasice

Lista atracţiilor turistice din Timişoara cuprinde 30 de obiective, alături de câteva ponturi, cum ar fi faptul că ,,Bastionul arată foarte bine toamna, când iedera este roşie ca focul" sau că ,,iubita lui Beethoven a trăit la Timişoara şi este înmormântată undeva în cimitirul din Calea Lipovei". De pe listă lipsesc însă o serie de obiective de mare atracţie, cum ar fi casa sculptorului Jecza sau turnurile de apă construite la începutul secolului trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite