Vitezomanii de pe drumurile Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare viteză de anul acesta s-a înregistrat în Vrancea: 226 kilometri pe oră. Mii de şoferi rulează cu viteze foarte mari în localităţile din nord-estul ţării, potrivit Poliţiei. După ce achită amenda şi recapătă permisul, mulţi recidivează.

Cea mai mare viteză înregistrată de la începutul acestui an în Moldova este de 226 kilometri pe oră. Nedoritul record a fost stabilit în Vrancea, de un motociclist de 26 de ani, care gonea dinspre Domneşti spre Aiud. După ce a predat poliţiştilor permisul de conducere, tânărul a plătit şi o amendă de 450 lei.

Se grăbea cu 225 km/h

Locul al doilea în topul vitezei este ocupat de un botoşănean de 27 ani. „Acesta a trecut cu BMW-ul M5 prin satul Frumuşica cu nu mai puţin de 225 kilometri la oră. Tras pe dreapta de poliţişti, acesta a spus că se grăbea să ajungă la Iaşi”, a declarat Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Botoşani. Tânărul grăbit îşi va recupera permisul la sfârşitul lunii noiembrie.

Prinşi cu miile de radar

De la an la an, poliţiştii din Moldova întâlnesc în trafic tot mai mulţi şoferi care uită piciorul pe pedala de acceleraţie.
Numai în judeţul Suceava s-au dat anul acesta mai mult de 9.000 de amenzi pentru depăşirea limitei legale. Cele mai mari viteze sunt atinse pe porţiunea reabilitată a drumului de la Suceava la Vatra Dornei.

În Bacău, camerele fixe dotate cu radar au făcut ravagii. Doar în ultimele două luni au fost amendaţi peste 6.000 de şoferi, dintre care 153 şi-au pierdut permisul de conducere.

Mai puţine cazuri, mai multă viteză

Poliţiştii au şi un portret-robot al vitezomanului. „Cei care gonesc cu viteze mari sunt în general tineri cu maşini puternice, care nu acordă prea multă importanţă siguranţei personale”, a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vaslui.

Spre deosebire de celelalte judeţe, în Galaţi numărul vitezomanilor este în uşoară scădere. Pe de altă parte, cei rămaşi „în cursă” stabilesc noi recorduri locale de viteză. Chiar în municipiul Galaţi, poliţiştii au interceptat un tânăr de 20 de ani, care circula cu un Audi A6 cu 182 de kilometri pe oră. (Au colaborat Alex Nechita, Costel Crângan, Mihai Boicu, Gabriel Mihai, Sandrinio Neagu, Mihaela Iacob)

image

Cei care gonesc cu viteze mari sunt în general tineri cu maşini puternice, care nu acordă prea multă importanţă siguranţei personale

image


Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al Poliţiei Vaslui

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite