Vitezomanii, la "Gazeta de perete"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii băcăuani abordează o strategie nouă în lupta împotriva şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie. şoferii "pasionaţi" de viteză şi cei care îşi fac "curaj" cu un

Poliţiştii băcăuani abordează o strategie nouă în lupta împotriva şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie. şoferii "pasionaţi" de viteză şi cei care îşi fac "curaj" cu un pahar de alcool înainte de a urca la volan sunt afişaţi pe un panou instalat în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău. Poliţiştii speră că măcar ruşinea îi va mai tempera pe şoferii care, prin comportamentul lor, reprezintă adevărate pericole pe şosele. Băcăuanii care au văzut panoul consideră că ideea poliţiştilor poate avea rezultate. "Nu mi-ar conveni să mă văd acolo, dar cei care beau şi apoi conduc sau cei care merg cu 120 la oră prin oraş nu cred că sunt persoane cu bun-simţ, care să fie afectate de faptul că sunt făcute de ruşine. Totuşi, se poate ca unii să se gândească şi la chestia asta cu panoul şi să fie mai atenţi", a spus un băcăuan, după ce a văzut panoul.
Liderul vitezomanilor din Bacău este un şofer care îşi conducea autoturismul cu 131 km/h. În ceea ce-i priveşte pe conducătorii auto cu alcoolemia prea mare, în fruntea listei se află o femeie din judeţul Neamţ, care a avut o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aer expirat. Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de bărbaţi, care s-au urcat la volan după ce au băut mai multe pahare de vin.
În ultimii trei ani, în judeţul Bacău s-au produs peste 14.000 de accidente, dintre care 658 au fost grave. 266 de oameni au murit şi 485 au fost grav răniţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite