Galaţi: Virgil Tăbuş, paramedicul care dansează!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are doar 27 de ani, dar poate spune că dansează de o viaţă. De vreo doi  ani însă, a început să salveze vieţi, renunţând la profesia de dansator, pentru cea de paramedic.

A început să danseze în liceu, la o serbare şcolară. A fost remarcat imediat de coregraful Ansamblului Rapsodia Dunării, care, pe vrea aceea, era în subordinea Casei de Cultură. Acesta i-a propus să facă dans profesionist. A dat un test pe care l-a trecut cu brio şi de atunci se poate spune că este dansator profesionist. În 2001, când s-a înfiinţat Ansamblul Folcloric Doina Covurluiului, a fost printre membrii fondatori. Tot din acel an, este angajat cu acte în regulă la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi. De-a lungul anilor, a participat la zeci de concursuri şi festivaluri, în ţară sau în străinătate. A dansat, împreună cu membrii ansamblului, în toate comunele din judeţul Galaţi.

Atracţia pentru haina militară a învins pasiunea pentru dans

În vara anului 2007,  şi-a descoperit atracţia pentru haina militară. “Făcând armata, am tras concluzia că pot câştiga frumoşi îmbrăcând haina militară. Am aflat că pot câştiga de trei ori mai mult decât la Centrul Cultural”, spune dansatorul, care s-a şi angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. A fost, timp de un an şi cinci luni, pompier servant în cadrul Gărzii de intervenţie nr. 3 Bereşti – adică “omul cu ţeava în mână din flancul I” – şi n-a avut deloc emoţii. Dar, a simţit că poate mai mult. În vara lui 2007, timp de vreo două luni, a urmat cursurile de paramedic şi descarcerare. Le-a absolvit cu brio şi a fost detaşat la staţia SMURD de la Târgu Bujor.

Prima dragoste nu se uită niciodată!

În tot acest timp, Virgil nu a renunţat la dans. “Nu puteam să abandonez prima dragoste. Am continuat să dansez în timpul liber, dar numai de plăcere. Mai încoace, de ceva timp, am început să câştig şi ceva bani de pe urma dansului: fac parte din ansamblul Ciobănaşul şi nu ratăm nicio petrecere unde suntem invitaţi să dansăm”, spune cu mândrie paramedicul-dansator. L-am întrebat dacă reuşeşte să facaă faţă celor două activităţi. “Dacă am avut în timpul zilei vreo intervenţie, vă daţi seama că sunt foarte obosit, dar încerc să mă concentrez asupra dansului şi, de multe ori mă descurc”, spune Virgil. Mai mult, tânărul nu s-a limitat doar la dansurile populare şi s-a apucat şi de latino. “Am făcut şi cursuri de salsa, la Şcoala de Dans Corazon Latino, şi acum pot să mă descurc şi la acest dans cu totul special”, a adăugat dansatorul. Totuşi rigorile meseriei de salvator de vieţi şi recenta întemeiere a unei familii  îi vor răpi şi mai mult din timpul disponibil pentru dans oferindu-i în schimb alte satisfacţii.

Ce-i place
“Apreciez oamenii care sunt punctuali. Cred că de la meseria de paramedic mi se trage... dacă n-am răspuns prompt la o solicitare, degeaba mă mai duc”.
Ce nu-i place
“Nu-mi place minciuna şi nici ipocrizia. Nu-mi place să fiu dus de nas, urăsc acest lucru”.

Î: De ce nu te-ai dedicat în întregime meseriei de paramedic, dacă tot ai renunţat la cariera de dansator profesionist?
R: Aşa cum spuneam şi mai devreme, prima dragoste nu se uită niciodată. Dar asta nu înseamnă că nu mă dedic, trup şi suflet, meseriei de paramedic!
Î: Cum reacţionează dansatorul din tine când vede sânge?
R: La locul intervenţiei nu ai timp să ţi se facă rău deoarece fiecare secundă este preţioasă în acordarea primului ajutor. În plus, m-am obişnuit deja cu accidentele şi trec rapid peste impactul şocant al situaţiei.
Profil
Născut
16 mai 1982
Absolvent al Colegiul Tehnic Traian Vuia Galaţi, student anul II Facultatea de Drept – Universitatea Dunărea de Jos
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite