Viorica Susanu s-a măritat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cvdadrupla campioană olimpică la canotaj şi-a unit sâmbătă destinul cu alesul inimii ei, Vlad Luchian, un fost canotor de performanţă. Crema sportului românesc s-a reunit sâmbătă seară la nunta multiplei campioane olimpice la canotaj, Viorica Susanu.

Aşa cum anunţa chiar înaintea JO de la Beijing, campioana olimpică în proba de două rame fără cârmaci a decis ca în perioada imediat următoare să se dedice în exclusivitate vieţii de familie.

Susanu (33 de ani) s-a cununat sâmbătă religios la biserica Dobroteasa din Capitală, iar la eveniment au participat majoritatea fetelor care au concurat de-a lungul timpului alături de Viorica în proba de 8+1 rame. “Nu se compară cu nicio cursă din lume şi cu nicio medalie olimpică.

Am trăit altfel de emoţii, m-au trecut toate transpiraţiile şi am avut un gol imens în stomac“, a exultat Viorica Susanu la scurt timp după ce a spus “DA” în faţa altarului.

Pentru că este originară din zona Moldovei şi pentru că foarte mulţi invitaţi au provenit tot din această regiune a ţării, la petrecerea organizată la restaurantul Aristocrat din Pipera s-a dansat cu foc toată noaptea pe melodii populare moldoveneşti. Printre nuntaşi s-au aflat şi alte vedete ale sportului românesc, cum ar fi fosta gimnastă Andreea Răducan, scrimera Ana Maria Brânză, judoka Alina Dumitru sau atletul Marian Oprea.

Un copil, următorul obiectiv

La scurt timp după terminarea cununiei religioase, Viorica Susanu şi soţul ei au declarat că îşi doresc neapărat un copil. “Proiectul” ar putea fi pus în aplicare chiar săptămâna viitoare, când proaspeţii însurăţei vor pleca în luna de miere în Mexic. “Îmi doresc doar să fim fericiţi şi să avem cât de curând un copil.

După ce o să devin mamică e posibil să mă întorc la Snagov să încep pregătirea pentru Olimpiada din 2012. Au mai fost şi alte mămici în barcă, de ce nu aş fi şi eu?!”, a spus zâmbind cvadrupla campioană olimpică făcând aluzie la cele mai bune prie-tene ale sale, Georgeta Andrunache şi Doina Ignat.

De patru ori campioană olimpică

Viorica Susanu este cvadruplă campioană olimpică: de două ori cu barca de 8 plus 1, la Sydney şi la Atena, şi de două ori la două rame fără cârmaci, la Sydney şi la Beijing (alături de Georgeta Andrunache).

În palmaresul ei mai figurează opt medalii la Campionatele Mondiale, competiţii în care a fost de cinci ori medaliată cu aur, prima dată în 1997. Canotoarea născută în Galaţi este totodată campioană europeană en-titre a probei de două rame, tot alături de Geta Andrunache.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite