Viorica Costiniu consideră că demisia ministrului justiţiei ar fi necesară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tema principală a emisiunii Sinteza Zilei, difuzată de Antena3 aseară, a fost apariţia unui al doilea martor în cazul jafului de la Braşov.

"După ce a urmărit emisiunea Sinteza Zilei de marţi, un al doilea martor a venit să confirme ceea ce era evident: nu mai seamana portretul robot cu cel realizat de autorităţi, bătrânul confirmă declaraţia martorului de aseară", a declarat miercuri, la Sinteza Zilei, Libiu Mateescu, corespondentul cotidianului Jurnalul Naţional. Afirmaţiile jurnalistului au fost făcute în condiţiile în care Jurnalul Naţional a desoperit un al doilea martor ocular al jafului de la Braşov, în urma căruia două persoane au murit şi una a fost grav rănită.


Acest al doilea martor este un bătrân care se afla la colţul străzii Matei Basarab, chiar în momentul în care atacatorul fugea în sus pe străduţă, urmărit de Ggheorghe Lala.


Martorul i-a spus unui prieten care este profesor universitar la Universitatea Transilvania, că "suspectul nu seamănă deloc cu portertul robot realizat de criminalişti".


Bătrânul povesteşte că, în momentul în care se afla pe Matei Basarab, a zărit o persoană îmbrăcată într-o uniformă de bodyguard sau de gardian, cu o şapcă cu cozoroc pe cap, cu mustaţă şi cu o geantă gri pe umăr, care fugea în sus pe Matei Basarab, urmărit de un alt om.


Cel care fugea a împuşcat urmăritorul, însă, apoi, o Dacie Logan, albă l-a urmărit şi l-a înghesuit între zidul străzii şi un stâlp. Individul a ochit parbrizul Daciei, moment în care şoferul s-a ascuns sub bordul maşinii, povesteşte cel de-al doilea martor descoperit de Jurnalul Naţional. Acesta a mai spus că după acest episod, alţi doi tineri şi un bătrân l-au urmărit pe atacator în sus pe străduţă, iar acesta a abandonat geanta şi a fugit.


Preşedintele onorific al Asociaţiei Magistraţilor din România, Viorica Costiniu crede că "deocamdată suntem în situaţia reîncarcerării unei persoane care nu s-a prezentat la momentul când perioada de întrerupere a executării pedepresei a încetat, că organele care trebuiau, şi anume Administraţia Penitenciarului şi organele de poliţie abilitate trebuiau să facă toate măsurile la solicitarea instanţei, prin adresele trimise să aibă în vedere ca la terminarea mandatului să fie reîncarcerat".


Despre declaraţiile ministrului justiţiei, Costianu a spus că "Aceste declaraţii ale ministrilor care s-au tot perindat pe la Justiţie, ar fi trebuit ca pe fiecare în parte să-i conducă la demisie de onoare. Consider că poate nu ar mai trebui să ocupe un astfel de scaun ministerial dacă ştie că e vorba de un sistem judiciar găunos, cu multe probleme şi care, până la urmă, conduce justiţia la stâlpul infamiei".


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite