Violenţele din meciul Dinamo – Farul, judecate azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a forului de specialitate va decide jucătorii vinovaţi. Sancţiunile vor fi drastice. Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat că toţi rugbiştii care au participat la bătaia de sâmbătă vor fi sancţionaţi.

Sâmbătă, 14 martie 2009, Tbilisi. Selecţionata României a pierdut, scor de 23-28, meciul cu reprezentativa Georgiei, întâlnire în care au evoluat şi trei jucători ai gazdelor, legitimaţi la Farul Constanţa: Bidzina Samkharadze, Yuri Natriashvili şi Kachaber Uchava.

Conform declaraţiilor sportivilor noştri, ultimii doi au înjurat în repetate rânduri, în limba română, componenţii echipei naţionale, iar, după meci, aceştia şi-ar fi arătat chiar şi organele genitale în faţa românilor. Oficial însă, nu s-au înregistrat niciun raport şi nicio plângere.

Scandalul a început în Georgia

Sâmbătă, 11 aprilie 2009, Bucureşti. Derby-ul etapei a zecea din cadrul seriei I a Diviziei Naţionale. Faţă în faţă s-au aflat Dinamo şi Farul. În lotul oaspeţilor au apărut, pe foaia de arbitraj, doi dintre jucătorii care ar fi avut un comportament neadecvat în urmă cu aproximativ o lună. Aceştia sunt Natriashvili şi Uchava.

În minutul 7 al partidei începe, brusc, o bătaie generală. Până la intervenţia jandarmilor, componenţii celor două echipe şi-au împărţit pumni şi picioare la greu. Nimeni nu a înţeles când, cum şi mai ales cine ar fi început. Răzbunare sau prostie? O întrebare al cărei răspuns îl vom afla astăzi.

AMENZILE VOR FI FOARTE DURE

Preşedintele forului de specialitate, Alin Petrache, a declarat că federaţia va fi neîndurătoare cu sportivii care au început această bătaie. „Un asemenea comportament este intolerabil şi nu vom sta cu mâinile în sân. Am să mă ocup personal de acest caz şi mă voi asigura că va fi judecat aşa cum trebuie”, a adăugat oficialul.

Comisia de Disciplină a F R de Rugby (FRR) se va reuni astăzi, la ora 11.00. Un jucător poate fi sancţionat, conform regulamentelor în vigoare, cu minimum cinci etape de suspendare şi cu o amendă de 500 de lei.

Doar pentru o lovitură cu capul sau cu genunchiul, un sportiv ar putea primi o penalitate în valoare de minimum 800 de lei şi o sancţiune de cel puţin opt etape.

În cazul în care membrii comisiei vor considera că un rugbist a aplicat unui adversar o lovitură de picior la corp, atunci acesta este pasibil de o amendă de 1.000 de lei şi zece etape suspendare.

Oficialii FRR vor decide astăzi dacă scorul partidei va rămâne cel de forfait, acordat formaţiei din Constanţa pentru retragerea de pe teren.

Meciul dintre Dinamo şi Farul a fost întrerupt în minutul 7, la scorul de 3-0 pentru gazde. Nouă sportivi au ajuns, în cursul zilei de sâmbătă, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, iar doi au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Jucătorul georgian Kachaber Uchava, pilier la echipa Farul, a fost operat la prânz, acelaşi lucru întâmplându-se, conform declaraţiilor oficiale, şi cu dinamovistul Adrian Bărbuliceanu.

Jucătorii care au ajuns la spital

Sportiv    Echipă    Diagnostic

Costică Merşoiu    Dinamo    fractură de coastă (C7)
Flaviu Dobre    Dinamo    comoţie cerebrală
Adrian Bărbuliceanu    Dinamo    fractură de deget, operat sâmbătă
George Chiriac    Farul    ruptură de buză superioară
Yuri Natriashvili    Farul    hematom la ochiul drept şi fractură la deget
Georgi Kostashvili    Farul    comoţie cerebrală, arcada dreaptă spartă şi hematom
Alex Tudosă    Farul    comoţie cerebrală, fisură de pomeţi, hematoame
Kachaber Uchava    Farul    fractură de mandibulă, operat sâmbătă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite