Violenţe interetnice în China: trei morţi şi 20 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane au fost ucise şi peste 20 au fost rănite în violenţele care s-au produs într-o regiune autonomă cu populaţie majoritar musulmană din nord-vestul Chinei.

Tulburările au apărut după un conflict la uzina de jucării, unde membri de etnie uigură au fost acuzaţi că au abuzat o femeie chineză.

"Trei persoane de etnie han (chinezi de origine) au fost ucise" în oraşul Urumqi, capitala din Xinjiang, a anunţat agenţia oficială de presă China Nouă, citând surse din cadrul guvernului regiunii autonome. Peste alte 20 de persoane au fost rănite în violenţe şi numeroase vehicule au fost incendiate, adaugă China Nouă.

Localnicii au spus că mai multe mii de manifestanţi uiguri au protestat în urma unui conflict care a opus cele două etnii (han şi uigură).

Manifestanţii au blocat circulaţia în mai multe intersecţii din oraş, iar uigurii s-au confruntat ulterior cu poliţia, care ar fi arestat sute de protestatari, potrivit grupurilor militante. Informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente. Poliţiştii au folosit bastoane electrice şi au tras în aer pentru a-i dispersa pe manifestanţi.


Aflată la extremitatea Asiei Centrale, Xinjiang numără circa 8,3 de milioane de uiguri, iar unele grupuri denunţă represiunea politică şi religioasă exercitată de China sub pretextul unei lupte antiteroriste.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite