Vinul nu se mai vinde pe marginea şoselei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generală de Finanţe Publice (DGFP) şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Vrancea, care prevede că vinul se poate vinde doar prin antrepozite fiscale.Vinul la litru, mai

Generală de Finanţe Publice (DGFP) şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Vrancea, care prevede că vinul se poate vinde doar prin antrepozite fiscale.
Vinul la litru, mai mult sau mai puţin natural, a dispărut astfel din peisaj. Directorul DGFP Vrancea, Eugen Ciorici, a atras atenţia, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acei podgoreni care sunt prinşi că vând vinul la şosea vor fi amendaţi, iar toată cantitatea de vin găsită asupra lor va fi confiscată. "În protocol s-a stabilit o procedură prin care micii producători îşi pot comercializa vinul. Acest lucru se poate face legal doar printr-un antrepozit. Podgorenii pot să producă vin, inclusiv la ei acasă, însă acesta este destinat doar consumului particular", a explicat pentru Rompres, Ciorici. Directorul DGFP Vrancea a recunoscut că numărul celor care vând vin anul acesta pe drumul european este mai mic faţă de anii trecuţi, dar a adăugat că şi aceştia vor dispărea. Ciorici a avertizat că, pe viitor, reprezentanţii instituţiilor statului vor efectua controale inopinate, pentru a elimina vânzările clandestine de vin. Podgorenii vrânceni care nu vor să-şi vândă strugurii au posibilitatea să facă vin în cadrul unui combinat de vinificaţie, iar apoi pot vinde vinul fie acelui combinat, fie unui alt antrepozit fiscal din judeţ. "Producătorii particulari pot să-şi facă vin pentru consumul propriu. Ei au voie să facă o cantitate de maximum 20 de hectolitri, dar nu au voie să vândă vinul", a explicat directorul Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală (DADR) Vrancea, Costică Neaţă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite