Vîntu îşi vinde trustul „la bucată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului Realitatea-Caţavencu, nu mai crede în print
Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului Realitatea-Caţavencu, nu mai crede în print

Patronul Realitatea-Caţavencu renunţă la „Cotidianul“, „Business Standard“ şi „Money Express“. Publicaţiile care nu îşi vor găsi repede un investitor extern vor dispărea din print, fiind păstrate numai în varianta online. Se negociază şi vânzarea agenţiei NewsIn.

„Nu mai am încredere în print. Voi renunţa definitiv la print". Declaraţia îi aparţine omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi a fost dată într-un interviu acordat Hotnews. La câteva ore după publicarea materialului, şefii trustului s-au cufundat în şedinţe prelungite. Spre seară au început să apară, cum era de aşteptat, veştile proaste.

Potrivit unui anunţ intern, de la 1 ianuarie 2010, „grupul nu va mai fi implicat în editarea publicaţiilor «Cotidianul» şi «Business Standard»". În cazul în care acestea nu vor găsi pe cineva interesat să le susţină financiar, vor fi scoase de la chioşcuri. Potrivit informaţiilor „Adevărul", Cornel Nistorescu, director „Cotidianul", şi-a anunţat colegii că va lupta pentru găsirea unui investitor dispus să preia ziarul, dar i-a „pus în gardă" spunându-le că se pot aştepta la „tot ce e mai rău". După aflarea acestei veşti, unul dintre jurnalişti a făcut infarct şi a ajuns la terapie intensivă.

„Money Express" şi-a găsit investitor

Tot în anunţul intern, conducerea trustului vorbeşte despre posibila vânzare a agenţiei de presă NewsIn. Potrivit paginademedia.ro, NewsIn ar urma să fie preluată de actualul director general, Cosmin Popa. În ceea ce priveşte revista „Money Express", aceasta va fi preluată, potrivit aceleiaşi surse, de la 1 ianuarie, de compania de proiecte speciale M&C Strategy.

Acţionarii companiei sunt Dragoş Nedelcu (20%) şi Sorin Freciu (5%), ambii angajaţi ai trustului, şi 911 Communication (75%). Cel mai probabil, singura publicaţie care rămâne în portofoliul lui Vîntu este „Academia Caţavencu".

Deciziile extreme vin, potrivit notei, „ca o consecinţă directă şi imediată" a hotărârii ca grupul să se concentreze, de anul viitor, „pe media digitală, prin consolidarea şi dezvoltarea produselor TV, radio, online şi digital signage".

Cutremurele care au zguduit Realitatea

- În urmă cu aproape două luni, Realitatea-Caţavencu a anunţat că renunţă la revistele „Tabu", „Bucătăria pentru toţi", „Aventuri la pescuit", „Superbebe" şi „24Fun". Cu excepţia „Tabu", care ar putea fi vândută regiei de vânzări DBV Media House, celelalte publicaţii urmează să fie preluate de către managerii lor. Tranzacţia a fost însă blocată şi nu va avea loc mai devreme de ianuarie 2010.
- În august, Vîntu l-a adus la conducerea ziarului „Cotidianul" pe Cornel Nistorescu. Decizia a „pus pe fugă" câteva dintre numele grele ale publicaţiei.
- În luna iulie, conducerea trustului a decis reducerea salariilor tuturor angajaţilor cu până la 50%, în funcţie de cuantum.
- Tot în vară, mai mult de jumătate dintre angajaţii Telesport au fost trimişi acasă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite