Vîntu, la Parchet, după prezentarea dosarului său: "După 20 de ani de la căderea comunismului, când te duci la o întâlnire, laşi telefonul afară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii de la Parchetului General au finalizat actele de urmărire în dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului de presă Realitatea-Caţavencu, este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare pentru inginerii financiare cu Fondul Naţional de Investiţii. Lui Vîntu i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi i se dă posibilitatea de a studia materialul de urmărire penală.

"Noi nu discutăm aici de un dosar penal. Discutăm de un dosar politic, consecinţă a faptului că îmi permit să spun ce gândesc. După 20 de ani de zile de la dărâmarea comunismului şi a Securităţii lui Ceauşescu, astăzi fiecare dintre dumneavoastră când merge la o întâlnire îşi lasă telefoanele afară. Mie nu-mi place", a declarat Vîntu la ieşirea de la Parchet.

În acelaşi dosar cu omul de afaceri sunt cercetaţi Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian. Potrivit Procedurii Penale, după ce învinuiţii într-un dosar studiază materialul de urmărire penală, procurorul de caz poate întocmi rechizitoriul şi îi poate trimite în judecată.

Sorin Ovidiu Vîntu a stat o săptămână în închisoare, fiins eliberat din arestul preventiv pe 16 septembrie. Patronul trustului Realitatea-Caţavencu a fost arestat în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de şoferul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite