Vinde cireşe să-şi ţină fiica la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În centrul Târgu-Jiului, o localnică din Leleşti îşi îmbia clineţii cu fructele de mai

Un leu chita de cireşe. Oamenii se înghesuiau să cumpere un mănunchi de cireşe mai ales că mulţi dintre ei nici nu le gustaseră anul acesta.

Vali Popeangă este vânzătoarea ambulantă care le-a dat târgujienilor posibilitatea să guste primele fructe ale primăverii. Le-a adunat din cireşii din curte şi acum îşi aşteaptă clienţii, care nu întârzie să apară.

„Am cumpărat şi eu o chită. Chiar nu am mâncat anul acesta şi nici nu am văzut până acum. Sunt foarte bune cele de mai. Cireşele de iunie, iulie se strică şi nu mai au acelaşi gust“, a declarat Mihai Ionaşcu, un cumpărător.

Femeia vânduse deja câteva chite. Îşi număra banii adunaţi şi îi băga în buzunarul de la şort. „Am venit cu o plasă şi coşul acesta. Mai am câteva chite în coş. Nu-mi fac griji. Sunt sigură că o să le dau pe toate“, a declarat Vali Popeangă. Aceasta mai spune că vinde de ani buni cireşe şi flori şi că numai aşa şi-a putut întregi veniturile. De atâta vreme în branşă, femeia este cunoscută ca fiind serioasă şi având marfă de calitate, astfel că are deja proprii clienţi. Ea povesteşte că are acasă foarte mulţi cireşi, iar în sezon culege zeci de kilograme de cireşe pe zi. Vali Popeangă mai spune că are şi foarte multe comenzi de la gospodinele care fac dulceaţă sau compoturi. „Nici nu trebuie să mai vin cu ele aici pentru că vin şi le ia de acasă. Am foarte mulţi cireşi, şi de mai şi de iunie. Culeg zilnic zeci de kilograme, chiar şi o sută“, a adăugat femeia.

Şi-a crescut copiii cu banii de pe cireşe

Cu mâinile crăpate de la atâta muncă, femeia îşi lega cireşele în mănunchi. „Nu am încotro, trebuie să muncesc. Soţul meu a murit şi am fost nevoită să mă descurc singură. El a altoit cireşii. Am o pensie mică şi o fată la Medicină, în Timişoara. Trebuie să o ajut şi pe ea. Mai am trei fete, dar sunt pe picioarele lor. Stau la casa lor, sunt căsătorite şi lucrează. Toate au făcut facultate. Una dintre ele e angajată la PRO TV“, a povestit cu mândrie şi amărăciune totodată femeia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite