Vin pentru băieţii deştepţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vin pentru băieţii deştepţi
Vin pentru băieţii deştepţi

Vizitatorii celei de-a doua ediţii a Târgului de carte, film, muzică şi dichisuri „Camufi” care a avut loc în acest weekend la Iaşi au putut să-şi testeze perspicacitatea cu un recipient pentru sticle de vin realizat din lemn.

Ineditul acestuia îl reprezintă modalitatea de desfacere a capacului, care îi provoacă pe posesorii sticlei de vin la un joc de logică. Pentru a desface „încuietoarea”, făcută din sfoară şi forme geometrice din lemn, majoritatea temerarilor pierd minute bune până să îşi dea seama de logica mecanismului.

„Fiecare bucată de lemn are un orificiu corespondent prin care poate fi trecută. Cheia rezolvării acestui joc este de a găsi ordinea corectă în care trebuie făcuţi aceşti paşi”, a indicat Csaba Lorincz (foto), de la IQ Games.

Deşi complicat la prima vedere, mecanismul nu este imposibil de desfăcut pentru toată lumea. Dacă unii clienţi s-au dat bătuţi după multe minute, alţi vizitatori au avut nevoie numai de puţin timp de studiu.

„Fiind profesor de matematică, m-a provocat în mod deosebit acest dispozitiv, dar după câteva încercări mi-am dat seama că dacă verifici mobilitatea fiecărei piese nu ai cum să nu observi pe unde poate trece fiecare piesă”, a explicat Vasile, un cumpărător.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite