Vile construite pe spatele militarilor din subordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vile construite pe spatele militarilor din subordine
Vile construite pe spatele militarilor din subordine

Fostul comandant al Detaşamentului de Pompieri Sinaia Gabriel Ciacâru, şi locţiitorul său, Emilian Dumitru, au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia pentru militari pentru abuz în serviciu.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2002-2006, locotenent-colonelul Gabriel Ciacâru şi-a pus militarii din subordine să lucreze la construirea unei pensiuni administrate de soţia sa, iar maiorul Emilian Dumitru i-a folosit la construirea vilei sale din staţiune.

În rechizitoriu se arată că cei doi au încercat să-şi creeze alibiuri, punându-i pe meşterii care au lucrat la casele lor să dea câte o declaraţie scrisă în faţa unui notar în acest sens.

Totodată, potrivit procurorilor militari, Ciacâru i-a contactat, după demararea anchetei, pe unii dintre subalternii săi şi le-a cerut să declare anchetatorilor că „nu au muncit în timpul programului unităţii, ci în timpul lor liber“.

Potrivit rechizitoriului, prejudiciul creat de Ciacâru Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova este de peste 36.000 de lei, obţinând pentru sine şi pentru alţii un avantaj patrimonial de peste 30.000 de lei.

Prejudiciul creat de Dumitru este de 6.000 de lei, iar avantajul obţinut, de peste 6.700 de lei. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Militar Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite