Viitorii studenţi vor să fie oameni de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorii studenţi vor să fie oameni de afaceri
Viitorii studenţi vor să fie oameni de afaceri

Absolvenţii de liceu vor să devină oameni de afaceri, ghizi turistici şi specialişti în comunicare, aceste specializări fiind cele mai căutate la înscrierile la Universitatea din Bucureşti

Dintre facultăţile Universitaţii din Bucureşti, cei mai mulţi absolvenţi de licee au preferat să se înscrie în acest an la Facultatea de Administraţie şi Afaceri unde competiţia a fost de 15,06 persoane pe loc, faţa de media celorlalte facultăţi de 5,73 candidaţi pe un loc.

Printre preferinţele viitorilor studenti s-au numărat şi facultăţile de: Geografie (12,84), Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (9,5), Limbi şi Literaturi Străine(7,07), Litere (6,12) Drept (4,2). 

La 12 dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii înscrierile s-au încheiat ieri.
Astăzi s-au mai făcut înscrieri la Facultatea de Istorie şi cea de Filosofie.
Mâine, candidaţii îşi mai pot depune dosarele la Facultăţile de Drept şi Teologie Baptistă, marţi la Ştiinţe politice, Geologie şi Geofizică, iar la Facultatea de Fizică, candidaţii se pot înscrie până miercuri 22 iulie.

25.000 de înscrieri
Potrivit site-ului instiţutiei de învăţământ, din 12 iulie de când au început înscrierierile peste 25.000 de absolvenţi de liceu au aplicat până aseară pentru cele 4.385 de locuri la buget ale Universităţii.
Examenele la cele 19 facultăţi ale Universităţii se vor susţine în perioada 20-25 iulie, rezultatele urmând a fi afişate pe 28 iulie.

Candidaţii care nu vor obţine o notă îndeajuns de mare pentru a ocupa unul dintre cele  4.385 de locuri la buget, au sansa să înveţe la taxă, unde Universitatea oferă 8.515 de locuri.
În acest an, taxa de şcolarizare la facultăţile Universităţii din Bucureşti este de 2.500 de lei, singura excepţie fiind Facultatea de Drept unde suma este de 2.700 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite