Alina Vieru, obligată să se mărite?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Vieru, obligată  să se mărite?
Alina Vieru, obligată să se mărite?

„Adevărul“ a sesizat Protecţia Copilului. Cazul Alinei Vieru, fetiţa de 14 ani care a fost nevoită să abandoneze şcoala pentru a-şi ajuta familia, a luat astăzi o întorsătură neaşteptată. Sosiţi la Palilula cu gând să-i dăm de veste Alinei că oameni din întreaga ţară sunt dispuşi să o sprijine să meargă la liceu, am fost anunţaţi de mama fetiţei că aceasta a fugit de acasă.

„Cred că s-a măritat, că nu mai ştim nimic de ea. Eu i-am zis: mamă, du-te la şcoală, dar ea a zis că nu vrea? Cred că a venit sora ei care e măritată la Podari şi a luat-o la ea. Noi aşteptăm să vedem dacă mai auzim ceva de ea. Dacă nu, cred că o să mergem şi la Poliţie”, a spus Nicoleta Vieru.

Dascălii nu cred că fata a fugit să se mărite


Alina le spusese însă duminică reporterilor că îşi doreşte mult să se întoarcă la şcoală şi chiar că îi vine să plângă atunci când îşi priveşte foştii colegi ducându-şi în spate ghiozdanul. De altfel, povestea măritişului nu este credibilă nici pentru profesorii Alinei de la şcoala din Palilula.

Alina Vulpie, fosta dirigintă a fetiţei, susţine că părinţii fetei nu vor să o lase la şcoală pentru că ar rămâne astfel fără mână de lucru în gospodărie. „Alina este un copil foarte cuminte, la fel ca şi fratele ei care a terminat tot anul acesta. Nu ar fi ştiut această copilă unde să fugă sau cum. Problema Alinei au fost părinţii, care au mereu dezinteresaţi.

O trimiteau cu vacile sau caprele ca să mai facă un ban şi acum s-au văzut fără acest sprijin”, ne-a spus Alina Vulpie. Aceasta mai susţine că povestea măritişului a fost probabil inventată de mama fetei pentru ca Alina să nu mai fie căutată de reporteri şi să-şi poată vedea de capre. „În cel mai rău caz, chiar părinţii au obligat-o să se mărite şi să plece de acasă. Ea singură nu ar fi făcut niciodată aşa ceva!”, a adăugat profesoara.

Şi primarul din Bucovăţ, Constantin Vasile, e de părere că la mijloc e ceva necurat. „L-am chemat la mine pe tatăl Alinei ca să discutăm, să-l conving să o lase la şcoală. N-a mai venit şi cred că ei au ascuns-o”, a spus primarul Vasile. Cazul Alinei va fi cercetat şi de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului  (DGASPC )Dolj, în urma sesizării noastre. „Sesizarea va fi transmisă Serviciului specializat care va face verificări în acest caz”, a declarat Claudia Medeleţ, purtărtor de cuvânt în cadrul DGASPC Dolj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite