Videanu: România riscă amenzi în domeniul energiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat astăzi, la Realitatea TV, că dacă nu face investiţii de mediu, potrivit angajamentelor luate în cadrul negocierilor de aderare la Capitolul Energie, România riscă să închidă unele capacităţi din sectorul energetic sau să plătească amenzi enorme din 2010.

Videanu a subliniat că până acum în acest domeniu nu s-a făcut nimic.

Potrivit Strategiei energetice aprobată în septembrie 2007, pentru protecţia mediului sunt necesare investiţii de 2,6 miliarde de euro, între anii 2007-2017, pentru conformarea termocentralelor la directivele europene privind limitarea emisiilor în aer ale unor poluanţi proveniţi din instalaţiile mari de ardere, precum şi pentru depozitarea deşeurilor industriale.

Potrivit NewsIn, Videanu s-a referit şi la Compania Energetică Naţională (CEN), despre care a zis că era o mare eroare în forma în care a fost gândită şi că îi va prezenta premierului o analiză pe această temă.

"Compania Energetică Naţională era o mare eroare, care ar fi distrus competiţia pentru că Hidroelectrica, împreună cu complexurile Turceni şi Rovinari, ar fi format un monopol", a spus ministrul economiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite