Videanu: Criza energetică, prioritatea Ministerul Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, nominalizat pentru funcţia de ministru al Economiei, a declarat astăzi, citat de Agerpres, că principala problemă cu care se va confrunta pe parcursul mandatului său va fi criza energetică.

"Prima problemă care trebuie rezolvată de Ministerul Economiei este criza energetică, ce a fost uitată din cauza crizei financiare", a afirmat Videanu.

Potrivit programului de guvernare al viitorului Executiv, pe perioada 2009 - 2012, obiectivul strategic la capitolul energie şi resurse minerale este asigurarea securităţii energetice a ţării.

În acest sens, obiectivele de guvernare în domeniul energiei, stabilite de documentul citat, vizează reformularea urgentă a strategiei energetice a României în toate componentele ei - purtători de energie, generare, transport, distribuţie, economisire şi eficienţă energetică, protecţia mediului.

De asemenea, noua strategie prevede organizarea transparentă şi eficientă a pieţelor de gaze, carburanţi, cărbune şi combustibil nuclear, asumarea obiectivelor europene în domeniul energiei de creştere a eficienţei energetice cu 20 la sută, de atingere a cotei de 20 la sută a surselor de energie regenerabile în consumul total de energie şi de reducere cu 20 la sută a emisiilor de gaze cu efect de seră .

Printre acţiunile ce vor fi întreprinse în următorii patru ani, în domeniul energiei, se mai numără finalizarea unităţilor nucleare 3 şi 4 CNE de la Cernavodă.

În domeniul resurselor minerale, obiectivul de guvernare este satisfacerea necesarului de produse miniere la preţuri competitive, în condiţii de siguranţă, şi respectarea principiilor de dezvoltare durabilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite