Victorie pentru Marian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HCM Constanţa s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, câştigând cu 31-20 în faţa formaţiei slovace Tatran Preşov şi are ca obiectiv calificarea în semifinale. Constănţenii au reuşit aproape miraculos să întoarcă handicapul de opt goluri înregistrat după partida tur şi  au dedicat victoria lui Marian Cozma.

HCM Constanţa s-a întrecut pe sine duminică, când a câştigat la diferenţă de 11 puncte în faţa slovenilor de la Tatran Preşov, după ce au reuşit să remonteze handicapul de opt goluri primit în tur, când slovacii câştigaseră cu 33-25.

Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria handbalistului Marian Cozma. În faţa a aproximativ 2.500 de suporteri, prima repriză a fost echilibrată, cu o apărare greu de trecut din ambele părţi.

În ultimele cinci minute, constănţenii s-au concentrat mai mult, au atacat mai puternic şi s-au apărat mult mai bine, astfel că, de la diferenţa de un gol în minutul 25, handbaliştii de la malul mării au intrat la vestiare având un avantaj de cinci goluri, 16-11.

Cu Mihai Popescu între buturi, un portar de excepţie, slovacii au avut mari şanse de a înscrie, în timp ce la HCM şi-au trecut numele pe tabela de marcaj, Toma, Sadoveac, Adzic cu câte 6 goluri, Csepreghi 4 goluri, Buricea, Sabou, Nicolae şi ­Schuch cu câte două goluri şi Băiceanu, cu o singură reuşită.

Constănţenii au mărşăluit prin apărarea adversă înscriind şapte goluri consecutive, astfel că, în minutul 55, au avut cea mai mare diferenţă de scor, 27-15.

„Nu numai cei de la Veszprem pot câştiga“

La finalul partidei, handbalistul lui HCM Constanţa, George Buricea, a afirmat că obiectivul echipei sale este calificarea în semifinalele sau în finala Cupei Cupelor. „Ne-am dorit enorm victoria, am făcut un meci prost în tur, dar la care au contribuit şi arbitrii, pentru că aţi văzut cum au fluierat.

În tur am intrat în panică şi am jucat foarte slab. Îi dedicăm calificarea lui Marian Cozma, am spus că trebuie să jucăm şi pentru el, să arătăm că avem ambiţie şi că nu numai cei de la Veszprem pot câştiga şi dedica victoria lui Cozma“, a declarat Buricea.

Din păcate, cealaltă reprezentantă a României în optimile Cupei Cupelor, Steaua Bucureşti, a fost eliminată de gruparea spaniolă Valladolid, cu scorul de 24-41, în deplasare, contând pentru manşa retur din optimile de finală ale Cupei Cupelor. Valladolid s-a impus şi în deplasare în faţa Stelei, scor 33-27, şi s-a calificat în sferturile de finală cu un scor total de 74-51.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite