Victor Becali, "impresar" în scandalul de şantaj de la Electrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impresarul de fotbal ar fi „intermediat“ certurile dintre un interlop şi un director de la Electrica. Omul de afaceri Tonea Chiriac, cunoscut în lumea interlopă, a fost arestat după ce a şantajat un director că are înregistrări cu el de la orgii sexuale.

Numele impresarului Victor Becali apare în convorbirile telefonice interceptate în dosarul în care a fost şantajat - cu denunţarea unor fapte penale şi cu înregistrări şi fotografii conţinând scene de sex - Corneliu Stan, fostul director general adjunct al societăţii Electrica SA.

VEZI AICI RECHIZITORIUL PROCURORILOR!

Protagonistul acestui dosar, omul de afaceri Tonea Chiriac, a fost monitorizat de serviciile secrete în urma unui denunţ făcut de Stan, în prezent director de proiecte în cadrul Electrica SA. Stan s-a plâns procurorilor că a cedat şantajului făcut de Chiriac şi i-a dat suma de 910.000 de euro pentru ca acesta să nu trimită familiei sale înregistrări compromiţătoare pe care Corneliu Stan, cunoscut în cercurile de interlopi, susţinea căp le deţine.

Chiar în momentul în care directorul scria denunţul la DNA, la 19 mai 2010, Chiriac l-a sunat pe Stan de şapte ori în doar 30 de minute. După interceptarea mai multor convorbiri telefonice şi monitorizarea lui Chiriac, procurorii au organizat un flagrant în zona Băneasa din Capitală. „Dacă îţi dau banii, îmi dai fotografiile pe care le ai cu mine?", l-a întrebat Stan pe Chiriac. „Nu am nicio fotografie, nu am decât înregistrări, la femei la Oradea am fost amândoi, şi am făcut sex?", îi aminteşte Chriac.

Interlopul se dă victimă

Şantajistul a fost prins de anchetatori în timp ce primea suma de 30.000 de euro, iar judecătorii au decis arestarea sa preventivă pentru 29 de zile.

În faţa magistraţilor, Chiriac a susţinut că el a fost de fapt cel ameninţat, la mijloc fiind vorba de un litigiu comercial - un împrumut pe care i l-a dat, în anul 2007, lui Stan. Pentru acest împrumut nu s-ar fi semnat niciun document, iar banii pe care i-a primit de la Stan, reprezentau rate din acest împrumut. „Nu sunt cămătar, sunt om de afaceri care a ajutat pe toată lumea. Vreau să fiu cercetat în stare de libertate", a spus din boxă Chiriac. Avocaţii lui au arătat că sunt mai multe interceptări telefonice, în care Chiriac s-a plâns lui Stan să nu-l mai trimită pe Victor Becali să-l ameninţe.

Victor Becali a declarat ieri, pentru „Adevărul", că îl cunoaşte pe Stan întrucât acesta este dinamovist şi venea frecvent la meciurile de fotbal ale echipei Dinamo, dar că nu ştie nimic despre acest şantaj. „Corneliu Stan a venit la mine o dată şi s-a plâns că este ameninţat. Mi-a cerut ajutorul, dar eu i-am zis că dacă e aşa să se ducă la poliţie, să nu mă implice şi pe mine", ne-a declarat Victor Becali. El suţine că a vorbit şi cu Chiriac, căruia i-ar fi transmis să nu folosească numele său în nicio discuţie.

Judecat în dosarul „Transferuri internaţionale"

Impresarul Victor Becali, alături de fratele său, Giovanni Becali şi de alte şase persoane din fotbal, a fost trimis în judecată pentru transferurile internaţionale ilegale a 12 fotbalişti. Procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti, iar până acum a fost amânat de nu mai puţin de 18 ori. Victor Becali, acuzat pentru un prejudiciu de 4.175.000 de dolari adus echipelor Dinamo Bucureşti şi Gloria Bistriţa, are sechestrat imobilul situat în cartierul Pipera (Voluntari - Ilfov). Fraţii Becali au cerut refacerea urmăririi penale în acest caz, însă solicitarea lor a fost respinsă de instanţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite