Nemţ: Victimele maidanezilor, tratate cu indiferenţă de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nemţ: Victimele maidanezilor, tratate cu indiferenţă de autorităţi
Nemţ: Victimele maidanezilor, tratate cu indiferenţă de autorităţi

Băieţelul a fost atacat de patru câini vagabonzi în Cimitirul Pietricica. Incidentul s-a petrecut chiar sub privirile părinţilor.

Ionuţ Nedelcu, un copil de numai şapte ani din Piatra Neamţ, a simţit pe pielea lui colţii a patru dulăi fioroşi. Incidentul s-a petrecut  sâmbătă, în Cimitirul Pietricica, chiar sub ochii îngroziţi ai părinţilor. Indignaţi, aceştia au încercat să reclame cele întâmplate.

Iniţial au mers la Primărie, apoi la firma care administrează cimitirul, după care au fost trimişi la societatea de salubrizare a oraşului, din nou la Primărie, pentru ca în final plângerea să primească numai un număr de înregistrare.

Plimbată cu plângerea în mână

Părinţii copilului au fost cei care au reuşit în cele din urmă să-l scape din gura animalelor. „Mergeam spre mormântul soacrei, chiar pe aleea principală. Copilul a mers pe o potecă, paralel cu noi. Într-o clipă, i-am văzut pe cei patru dulăi cum l-au înconjurat pe Ionuţ şi au început să latre. Atunci când băiatul s-a întors înspre noi, l-au trântit la pământ şi l-au muşcat de picior“, a povestit îngrozită mama copilului, Elena Nedelcu.

Din spusele femeii, şi alte persoane au fost muşcate de maidanezi, în acelaşi cimitir. „Noi ştim mai multe persoane care au avut de suferit de pe urma acestor câini. Mai mult, de fiecare dată când mergem acolo vedem femei care le dau de mâncare. Aşa că în fiecare zi sunt tot mai mulţi“, adaugă mama copilului muşcat sâmbătă. Băieţelul a fost dus la spital, unde medicii i-au administrat imediat o doză de vaccin antirabic.

Revoltată de cele întâmplate, mama băieţelului a fost ieri din uşă în uşă cu o sesizare scrisă, în care relata cele întâmplate. „Prima dată am fost la Primărie, după care au spus să merg la Salubritas, apoi am fost la firma care administrează cimitirul, iar apoi am sfârşit tot la Primărie, cu un număr de înregistrare, fără un răspuns concret“, a adăugat femeia.

Reprezentanţii firmei care ar trebui să se îngrijească de Cimitirul Pietricica, nu-şi asumă nicio responsabilitate. „Noi nu ţinem câinii aici, nici nu îi creştem şi nici nu putem păzi oamenii de ei. Am făcut foarte multe sesizări la Salubritas, dar degeaba. Vin, îi prind şi apoi iar îi aduc aici“, a declarat Dumitru Petrescu, reprezentantul societăţii.

La polul opus, societatea care se ocupă de salubrizarea oraşului se apără şi dă vina pe legislaţia în vigoare. „Nu avem ce face cu aceşti câini după ce îi sterilizăm. Legislaţia ne spune să-i eliberăm tot în zona în care au fost prinşi“, a declarat Tatiana Ciucanu, director la societatea Salubritas.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite