Victimele exploziei se zbat între viaţă şi moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii au declarat că doi dintre răniţi au şanse minime de supravieţuire

Medicii au spus astăzi, la ora 12.00, că e nevoie de o minune ca două dintre victimele exploziei de ieri, de pe  strada Iuliu Maniu din Timişoara, să scape cu viaţă. Jandarmul peste care s-a prăbuşit un zid, a suferit două  intervenţii chirurgicale, iar medicii susţin că este în comă şi are şanse minime să îşi revină. „Din nefericire,  şansele de supravieţuire sunt infime. A fost supus unei intervenţii chirurgicale aseară, însă starea sa este  foarte gravă”, a spus medicul Tiberiu Bratu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Casa Austria. Jandarmul a suferit mai multe rupturi ale organelor interne, are coloana vertebrală fracturată şi arsuri la faţă. Petru  Bartulov, de 28 de ani, angajat la Gruparea Mobilă de Jandarmi, a fost surprins de explozie în faţa casei şi  îngropat sub moloz. „A avut un ghinion teribil. A fost la locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Este o  tragedie”, a spus colonelul Mihai Bereşteanu, de la Gruparea de Jandarmi Timişoara.
Proprietarul casei, Lucian Natiuc, de 34 de ani, a suferit arsuri pe 90 % din suprafaţa corpului. „Nici şansele  sale de supravieţuire nu sunt mari. Facem tot ceea ce este omeneşte posibil”, a mai spus doctorul Bratu. Soţia sa, Ionela, care a suferit arsuri de gradul doi la mâini şi cei doi copii, de 9 şi 13 ani, au scăpat cu viaţă, însă  medicii îi ţin sub supraveghere în spital. Soţii Natiuc, care lucrau la o patiserie dintr-un hipermarket din  Timişoara, şi-au dat demisia şi au încercat să pună pe picioare propria afacere. Au luat un împrumut din bancă pentru aşi deschide o patiserie în cartierul Plopi.
Ancheta este în curs

Reprezentanţii E-ON susţin că muncitorii firmei care făcea săpături în zonă sunt vinovaţi, după ce au agăţat cu cupa excavatorului o ţeavă de gaz. Pompierii susţin însă că explozia a fost provocată de o scurgere de gaze din interiorul casei. Poliţiştii au început o anchetă, însă aşteaptă concluziile investigaţiilor realizate de E-ON Gaz, Pompieri şi medicii spitalului, pentru a formula acuzaţii oficiale.

"A avut un ghinion teribil. Este o tragedie."
Mihai Bereşteanu, COLONEL DE JANDARMI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite