Victime colaterale ale politicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apariţia în presă a cazului muncitorilor români Adrian Gâncean şi Nelu Ilie, arestaţi şi închişi într-o bază americană din Irak, a aruncat în plan secund, pentru o vreme, "afacerea

Apariţia în presă a cazului muncitorilor români Adrian Gâncean şi Nelu Ilie, arestaţi şi închişi într-o bază americană din Irak, a aruncat în plan secund, pentru o vreme, "afacerea bileţelul". Războiul dintre premierul Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Traian Băsescu a continuat însă pe un alt palier. Primul-ministru a afirmat public că habar nu avea de soarta tâmplarului din Topliţa şi a electricianului din Galaţi, bănuiţi de forţele Coaliţiei că ar fi cules informaţii, fotografiind fără autorizaţie o bază a SUA din Irak. "Cartonaş galben", în primă fază, pentru ministrul afacerilor externe, Mihai Răzvan Ungureanu, şi aşa suspectat de liberali că "face jocurile lui Băsescu". Întrebat de ziarişti, la Bruxelles, ce se întâmplă cu cei doi, preşedintele a părut, iniţial, că nici el nu ştie mare lucru. Noroc că citise, de dimineaţă, presa. Nedumerire la Bucureşti. Ofiţerii SIE şi cei ai Departamentului de Informaţii Militare intraseră, probabil, în fibrilaţie. Traian Băsescu şi-a amintit însă, la scurt timp, că fusese informat despre acest caz din noiembrie 2006.

După eliberarea muncitorilor, ieri-dimineaţă, premierul Tăriceanu le-a declarat jurnaliştilor că tot datorită lor a aflat vestea. Asta deşi persoane în cunoştinţă de cauză susţin că, din 24 în 24 de ore, preşedintele şi primul-ministru primesc câte un "buletin de evenimente". Acordarea "cartonaşului roşu" şefului diplomaţiei româneşti devenea doar o chestiune de ore. Liderul de la Palatul Victoria i-a plătit-o, indirect, lui Traian Băsescu, pe care îl consideră singurul beneficiar al informaţiilor furnizate de către serviciile secrete. Instituţii ale statului sunt din nou ciuruite pe câmpul de luptă al politicienilor. După Parchete, instanţe şi servicii de informaţii, a venit rândul Ministerului Afacerilor Externe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite