Vicecampioană mondială la karate, subofiţer la Jandarmeria Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O vicecampioană mondială de karate, dar şi multiplă campioană europeană şi naţională, a fost încadrată la Jandarmeria Hunedoara.La cei 20 de ani pe care îi are, subofiţerul Sanda Firidon

O vicecampioană mondială de karate, dar şi multiplă campioană europeană şi naţională, a fost încadrată la Jandarmeria Hunedoara.
La cei 20 de ani pe care îi are, subofiţerul Sanda Firidon a afirmat că şi-a dorit să ajungă în cadrul unor structuri ale armatei încă de mică. Când a auzit de posturile scoase la concurs de Jandarmerie, tânăra s-a înscris la examene şi a reuşit să treacă toate testele necesare încadrării pe funcţie. În prezent, Sanda Firidon execută misiuni de patrulare pentru asigurarea ordinii publice, dar face parte şi din detaşamentul mobil al IJJ Hunedoara. "Este greu, dar frumos. Îmi place foarte mult şi doresc să învăţ cât mai multe", a declarat subofiţerul de jandarmi, care este şi studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Sibiu. Sanda Firidon a câştigat locul al doilea la Cupa Mondială de Karate, stilul shotokan, desfăşurată la Oradea, fiind şi dublă campioană europeană, la acelaşi stil, în Germania şi Italia. Ea intenţionează să-şi continue activitatea sportivă de performanţă. În cadrul IJJ Hunedoara mai lucrează încă o tânără, fostă sportivă de performanţă. Iuliana Popa a fost angrenată cel mai mult în activitatea de atletism, un an de zile lucrând şi ca profesor de sport suplinitor la o şcoală din Deva. Aflată de o lună în serviciul de patrulare, subofiţerul de jandarmi spune că oamenii sunt miraţi atunci când văd fete în patrulele de ordine publică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite