Viaţa soldaţilor români are un preţ! MApN plăteşte peste un milion de lei pentru asigurarea militarilor aflaţi în misiuni de luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi români în misiune
Soldaţi români în misiune

Minsiterul Apărării Naţionale (MApN) a încheiat un contract pe doi ani cu Astra Asigurări prin care îi plăteşte 1,16 milioane lei, făra TVA, pentru furnizarea de asigurări de viaţă militarilor aflaţi în misiuni de luptă.

Contractul a fost atribuit în data de 21 martie 2012 şi este valabil pentru o perioadă de doi ani, potrivit unui anunţ publicat pe e-licitatie.ro.

Astra Asigurări a fost singurul ofertant.

În caietul de sarcini se menţionează că suma asigurată pentru riscul de deces al personalului MApN care va executa misiuni de luptă este de cel puţin 80.000 de euro.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I şi II, poliţa de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puţin 40.000 euro.

De asemenea, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul şi din cauza acţiunilor de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecţiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Astra Asigurări va acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare şi tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile şi mai puţin de trei zile) şi cele pentru medicamente şi tratament în sumă de până la 6.000 euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite