Viaţa printre mormane de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaţa printre mormane de gunoaie
Viaţa printre mormane de gunoaie

Locatarii ai 100 de apartamente, cu facturile de salubritate achitate, stau cu gunoiul în prag din cauza a cinci datornici.Mormane de gunoi, care pun în pericol viaţa oamenilor, zac neridicate de aproape trei săptămâni în zona industrială a municipiului Alba Iulia.

Locatarii a trei blocuri de pe strada Gheorghe Şincai, din circa 100 de apartamente, sunt revoltaţi de faptul că
gunoiul nu este ridicat de aproape o lună, deşi facturile către asociaţie sunt achitate. Situaţia este una permanentă, iar locuitorii nu mai fac faţă mirosului şi câinilor vagabonzi, care le pun în pericol vieţile. „Iniţial, containerele erau în spatele blocului, la fel de pline şi atunci. Când au început să amenajeze parcările, au mutat gunoaiele în faţa blocului, culmea într-o parcare“, a afirmat Marinela Gheler (32 de ani), locatară.
Situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta. Locatarii susţin că o parte din magazinele industriale le folosesc gheenele de gunoi. Aceeaşi situaţie se întâmplă şi cu comunitatea rromă din cartierul Lumea Nouă. „Le-au refăcut zona şi le-au amenajat-o. Le-au dat pubele pentru gunoaie pe care vin noaptea şi le golesc la gheenele blocurilor“, au povestit revoltaţi oamenii.
În timp ce oamenii stau cu cărucioarele cu copiii între mormanele de gunoaie, administratorul Asociaţiei de proprietari „Unirea“, de care aparţin blocurile, susţine că a epuizat soluţiile. „Situaţia s-a creat din cauza câtorva apartamente, cinci la număr, cu restanţe foarte mari, de ordinul miilor şi chiar a zecilor de mii de lei. Executarea silită a acestora este ultima variantă. Avem termene în procese, pe care sperăm să le soluţionăm”, a explicat, Ioana Pascu, adminstratorul asociaţiei.

O rază de speranţă pentru un parc de joacă

Firma de salubrizare susţine că asociaţia este datornică şi că facturile către Salprest sunt neplătite din 2007. În acest conflict, Primăria Alba Iulia nu are ce face. „Este contract între asociaţie şi firmă. Dacă am ridica noi gunoaiele, am crea o situaţie fără precedent şi am deveni sanitarii oraşului, iar oamenii nu ar mai respecta contractele şi curăţenia“, a declarat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.
Locuitorii din zona industrială sunt nemulţumiţi şi de faptul că sunt nevoiţi să parcurgă distanţe destul de mari pentru a-şi duce copiii la un loc de joacă sau într-un parc. „La ora actuală se caută un teren în zona industrială, unde se va realiza un parc pentru copii“, a completat Mihai Coşer.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite