Satu Mare: Viaţa sătmărenilor se îndulceşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a fost inaugurată fabrica de ciocolată din Odoreu, în urma unei investiţii de patru milioane de euro. Noua fabrică va oferi 100 de locuri de muncă în localitate, iar cea mai mare parte a produselor vor fi destinate exportului.

Prima fabrică nemţească de ciocolată din România a fost inaugurată ieri în localitatea Odoreu. Investiţia, care se ridică la peste patru milioane de euro, îi aparţine lui Walter Mueller, unic acţionar şi deţinător al unui număr de opt astfel de fabrici din lume.
 
Aproximativ 100 de persoane din localitatea Odoreu vor avea locuri de muncă asigurate, însă doar din luna decembrie, când va începe producţia propriu-zisă. Ieri, Walter Mueller s-a declarat extrem de mulţumit de modul în care au evoluat lucrurile în ceea ce priveşte fabrica de ciocolată „Mueller şi prietenii“. „Este o investiţie nouă, nu o mutare a fabricii din Germania în România. Nu au fost disponibilizaţi angajaţii de la firma-mamă. Sunt încântat de ce văd aici şi cred că această ciocolată va fi îndrăgită de toată lumea“, a spus Walter Mueller.

Beneficii pentru comună

Construirea fabricii aduce automat, pe lângă crearea locurilor de muncă şi venituri la bugetul local. „În pri       mă fază, cele 50 de persoane care vor fi atent selecţionate de departamentul de Resurse Umane din Germania, urmând ca, pe parcursul anului viitor, să ne întregim echipa cu încă 50. Condiţiile de igienizare vor fi la fel de exigente. Fiind o fabrică de ciocolată, nu ne permitem să dăm greş cu personalul angajat“, a declarat Camil Burian, manager de proiect.

Primarul localităţii Odoreu, Dumitru Pop, este de părere că se vor mări automat veniturile comunei. „Este o investiţie mare, foarte importantă pentru zona noastră. Primul beneficiu este crearea locurilor de muncă pentru odoreni, apoi veniturile mari la bugetul local şi nu în ultimul rând, renumele pe care îl va primi localitatea. Toată lumea va şti unde se face cea mai bună ciocolată“, a declarat Dumitru Pop.
 
Intenţia germanului este să alimenteze cu ciocolată, direct din Odoreu, toată Europa de Est şi statele învecinate cu România. „Am ales ca punct strategic Satu Mare pentru că se învecinează cu Ungaria şi Ucraina“, a mai spus Walter Mueller. 80% din produse au la bază grâul expandat, care vor fi distrubuite în Europa. Pentru România, fabrica va produce produse de sezon: moşi şi iepuraşi de ciocolată.

Dumitru Pop, primar Odoreu:
„Primul beneficiu este crearea locurilor de muncă pentru odoreni.“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite