Veterinarii nu au primit banii pentru crotaliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei au de recuperat 650.000 de lei de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară

Medicii veterinari au concesionat la începutul anului trecut de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) servicii prin programul strategic. „E vorba de activitatea de identificare a efectivelor de animale din localităţile vâlcene, de crotalierea şi vaccinarea bovinelor, ovinelor, caprinelor şi porcinelor şi de supravegherea focarelor şi bolilor. Deşi aceste acţiuni s-au făcut, nu s-a plătit niciun leu pe toată perioada martie-octombrie 2008 şi e vorba de suma de 650.000 de lei“, spune Florian Monea, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari (CMV), filiala Vâlcea. Un medic trebuia să primească pentru crotalierea unei bovine 16 lei, pentru o capră sau oaie cu două crotalii, 3,5 lei, şi pentru un porc, o oaie şi o capră cu o crotalie, 2,9 lei.

„Medicii pot obţine aceşti bani doar în instanţă“

Banii trebuiau să vină de la ANSVSA prin Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea. „Nu este
vina noastră. Noi am solicitat bani la ANSVSA lunar pentru aceste servicii, dar ei nu au venit. Am înţeles că este vorba de un gol legislativ speculat, în 2009, conform căruia nu pot fi făcute plăţile pe 2008. Medicii pot obţine aceşti bani doar în instanţă“, a declarat Florinel Constantinescu, directorul executiv al DSVSA.

„Acţionăm DSVSA în instanţă“

Conform conducerii CMV, în judeţ sunt 66 de medici şi aproximativ 180 de asistenţi medicali care trebuie să primească banii din 2008. „Mulţi medici plătesc chirie pentru spaţiile de la ţară în care îşi desfăşoară activitatea. Din fondurile acestea ei trebuie să asigure şi salariile asistenţilor medicali. Pentru că nu s-au făcut plăţile, medicii au început să renunţe la asistenţi şi să îi bage în şomaj“, explică Florian Monea. Veterinarii spun că sunt gata să se judece cu statul. „Acţionăm DSVSA în instanţă. Ieri am consultat un avocat. Pentru că magistraţii sunt în vacanţă, vom înregistra acţiunea la începutul lunii septembrie“, susţine Monea. Conducerea CMV a înaintat un memoriu şi la Consiliul Judeţean (CJ) ca să facă demersuri la ANSVSA pentru obţinerea drepturilor salariale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite