Veteran de război ucis pentru un borcan cu bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veteran de război ucis pentru un borcan cu bani
Veteran de război ucis pentru un borcan cu bani

Nicolae Dumitrescu (87 de ani), din comuna Lipniţa, a fost găsit mort, sâmbătă, de o vecină. Corpul neînsufleţit a fost dus la morga de la Băneasa unde rezultatele necropsiei au arătat că bătrânul suferise multiple traumatisme: avea toate coastele şi sternul fracturate, semn că fusese cel mai probabil călcat în picioare.

Criminaliştii şi procurorul de cercetare au stat ieri mai multe ore în locuinţa bătrânului pentru a preleva probe şi pentru a încerca să afle ce s-a întâmplat.

Unele lucruri din casă erau răvăşite şi există ipoteza unei tâlhării, dar cazul se complică întrucât anchetatorii au găsit după sobă un borcan cu 6.500 de lei. Este posibil ca ucigaşii să nu fi găsit banii, iar cercetările continuă.

Cu frica-n sân

De când au auzit de crima din sat, localnicii nu mai au linişte. Ioana Brici (63 de ani) este şocată de tragedie, mai ales că ea l-a găsit pe bătrân mort.

„Sâmbătă, pe la ora două (14.00, n.r.) a venit vecina de sus la mine şi mi-a zis «Tanti Ioniţa, ce-o fi cu nea Nicu, văd că nu a dat drumul la păsări!». Am intrat în gospodărie şi a văzut geamul deschis la o cameră. Pe acolo l-a văzut pe bătrân în pat, în pijama cu o mână sub cap. Părea că doarme…

„Am strigat de câteva ori la el, dar nu mi-a răspuns. Mi-am dat seama că e mort, aşa că am mers la alt vecin să-i spun să cheme poliţia”, a povestit femeia.

La vârsta sa înaintată, Nicolae Dumitrescu nu mai ieşea din gospodărie. Stătea singur şi era văzut adesea prin ogradă, mai ales când era vreme frumoasă.

Avea câteva găini pe care le lăsa libere dimineaţa. În timpul zilei era văzut în curte cum cosea la maşină. În tinereţe a fost tractorist, iar acum era cunoscut drept croitorul comunei.

Oamenii spun că în comuna lor nu s-au mai petrecut astfel de tragedii. „Mi-e frică să mai stau singură. Mi-am chemat fata să stea cu mine“, a spus şi Elena Jianu (76 de ani).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite