Vestul ţării, singura regiune unde se fac angajări la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hartă România
Hartă România

Locuitorii din judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea au cele mai mici şanse de a-şi găsi un loc de muncă în primele trei luni din 2010, potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare Manpower.

Intenţiile de angajare ale patronilor în aceste judeţe scad cu 21%. Cam la fel scad (cu 19%) şi şansele celor din regiunea Nord-Est, adică din judeţele Iaşi, Bacău, Suceava, Neamţ, Botoşani şi Vaslui.

Cercetarea privind perspectivele angajării de forţă de muncă din România în trimestrul I al anului viitor a fost realizată prin intervievarea a 754 de angajatori.

58% din ei au spus că nu anticipează nicio schimbare pe piaţa muncii, comparativ cu septembrie-decembrie 2009, 26% cred că numărul angajărilor o să scadă în 2010 şi doar 15% dintre patroni au estimat o creştere a numărului de angajări.

Singura zonă unde cei mai mulţi dintre patronii intervievaţi cred că numărul angajărilor va creşte în primul trimestru din 2010 este regiunea Vest (Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara). Este vorba, însă, doar de o îmbunătăţire uşoară a pieţei muncii, doar cu 2%.

În Bucureşti şi în Ilfov, cele mai dezvoltate zone economice din România, previziunile sunt relativ comparabile cu cele din trimestrul IV din 2009, anume de scădere cu 10% a şanselor de angajare.

Cercetarea face şi o analiză pe sectoare de activitate. Cele mai pesimiste estimări sunt cele referitoare la angajările din construcţii şi cele din industria hotelieră.

Patronii cred însă că în finanţe, asigurări, servicii imobiliare, transport şi comunicaţii se vor face mai multe angajări decât în trimestrul anterior, adică în septembrie-decembrie 2009. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite