Vestul primeşte gaz rusesc prin Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siguranţa furnizării gazului în regiunea de Vest a ţării va fi sporită prin construirea unei conducte magistrale care leagă Aradul de Szeged.

Gazul venit pe această rută, are ca sursă Rusia, dar conducta va fi conectată la întreaga reţea europeană. Avantajul major al magistralei de caz constă în faptul că în cazul unei crize similare celei din iarnă, situaţia poate fi gestionată mult mai uşor.

„Capacităţile de depozitare ale ţărilor europene ne vor permite să aducem gaz de acolo în cazul unei crize”, a spus directorul general adjunct al E.ON România, Heinz Rosenbaum.

La capătul reţelei de gaz

Banatul este la capătul reţelei de gaz a României, iar în iernile grele, presiunea gazului este redusă. „Prin această conductă nu va mai exista riscul scăderii presiunii a gazului în Vest”, a mai spus Rosenbaum.

Judeţul Arad este principalul beneficiar al acestui proiect. „Finalizarea lucrărilor la gazoductul care va interconecta sistemul de transport al României cu cel al Ungariei va contribui la securitatea energetică a regiunii şi va stimula dezvoltarea pieţei gazelor naturale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. Conducta are o capacitate de transport de 180.000 de metri cubi pe oră şi va fi funcţională în aproximativ un an şi jumătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite