Vestigii rase cu buldozerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperirile arheologice de pe şantierul controversatului proiect imobiliar Palas, situat în vecinătatea Palatului Culturii din Iaşi, nu vor fi conservate. Specialiştii susţin că

Descoperirile arheologice de pe şantierul controversatului proiect imobiliar Palas, situat în vecinătatea Palatului Culturii din Iaşi, nu vor fi conservate.

Specialiştii susţin că vestigiile nu au valoare istorică. „Anexele gospodăreşti şi uliţa Podu Gunoaielor nu vor fi păstrate, ele au fost fotografiate şi îndosariate pentru istorici. Decizia de demolare a vestigiilor aparţine Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice”, a explicat arheologul Stela Cheptea.

Zid inclus în proiect

Singura descoperire care va rămâne în picioare este un zid din perioada domnitorului Vasile Lupu, care a amenajat în secolul al XVII-lea un debarcader.

„Zidul va fi integrat de constructor într-un spaţiu verde”, a adăugat Cheptea. Săpăturile au scos până acum la iveală mai multe ateliere meşteşugăreşti şi locuinţe folosite de slujitorii vechii curţi domneşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite