Veşti bune: se schiază în Retezat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fulgii de zăpadă au pus stăpânire peste staţiunile montane Straja şi Parâng din Munţii Retezat. Peste 200 de  turişti se află deja, în acest weekend, pe pârtiile din Carpaţii Meridionali, unde zăpada atinge 20 de centimetri, iar salvamontiştii spun că se schiază fără probleme.

Amatorii de schi se pot bucura de ninsoare până la mijlocul săptămânii ce urmează pentru că, până marţi, va ninge încontinuu.

„Vremea se menţine deosebit de rece în prima parte a săptămânii viitoare, iar în Carpaţii Meridionali va ninge aproape tot timpul până marţi seară“, susţine meteorologul Dumitru Baltă. Temperaturile înregistrate la munte sunt destul de scăzute pentru această perioadă a anului, iar vântul va bătea destul de puternic pe pârtie.

Pensiunile din  Braşov şi de pe Valea Prahovei au fost luate cu asalt de ieri. Şi aici mercurul termometrelor a scăzut sub zero grade Celsius, mai ales în timpul nopţii, iar stratul de zăpadă măsoară acum cinci centimetri.

PLOUĂ ÎN OLTENIA ŞI ÎN BANAT

Vremea s-a răcit simţitor în toată ţara, iar specialiştii susţin că frigul a venit prea devreme. Cei care se află la munte sunt de altă părere şi se bucură că pârtiile sunt numai bune pentru săniuş şi schiuri. Dacă în Carpaţi ninge, în sudul ţării va ploua însă până miercuri, mai ales în Oltenia şi în Banat. Spre sfârşitul săptămânii viitoare, valorile termice vor creşte cu două-trei grade, dar timpul rămâne în continuare friguros pentru începutul lunii noiembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite