Bistriţa: E oficial: a fost accident în cazul Veronicăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de anchetă care s-a ocupat de cazul Veronicăi Hordoan a stabilit că adolescenta a căzut de la etajul doi al şcolii şi că nu a vrut să se sinucidă. Veronica Hordoan riscă să piardă şi acest an şcolar, după ce a căzut de la etajul doi al Colegiului Naţional Andrei Mureşanu.

Evenimentul de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu“ în urma căruia Veronica Hordoan de 16 ani a căzut miercuri de la etajul al doilea al şcolii, continuă să stârnească reacţii
printre elevi, profesori şi psihologi. Tânăra a fost operată la gambă încă de miercuri, la Bistriţa, iar în cursul zilei de azi urma să fie operată la coloana vertebrală la Târgu-Mureş.
Concluzia comisiei constituită la nivelul şcolii a fost „cădere accidentală“. „Atât eleva, cât şi mama ei au spus că a fost un accident. Veronicăi i s-a făcut rău şi a căzut“, spune directorul Colegiului „Andrei Mureşanu“, Camelia Tabără. 

Ar putea ajunge la seral

Conducerea şcolii a luat câteva măsuri pentru a preveni pe cât se poate asemenea incidente: „În primul rând, elevii navetişti nu vor mai fi lăsaţi nesupravegheaţi până la începerea cursurilor. Vor sta cu toţii într-o singură clasă şi nu împrăştiaţi în toate clasele“, a anunţat Tabără.  Cazul este intens discutat şi în cadrul Colegiului elevilor din şcoală, cu care conducerea vrea să se consulte pentru o preintâmpina asemenea situaţii.
„Unii copii fumează şi aceasta este o realitate pe care nu o putem nega, dar chiar nu se pot abţine şase ore cât stau în şcoală?“, se întreabă retoric directorul, făcând referire la faptul că Veronica Hordoan a invocat faptul că i s-a făcut rău din cauză că înainte de a cădea îşi aprinsese o ţigară. Starea de sănătate a fetei ar putea-o împiedica să se mai întoarcă la şcoală în acest an. „Din punctul nostru de vedere nu ar fi nicio problemă, însă am vorbit cu medicul de la Târgu-Mureş aseară şi am înţeles că, deşi nu are leziuni interne, problemele ortopedice o să necesite o recuperare îndelungată. Din păcate, ar putea pierde şi acest an“, spune directorul şcolii. „Este păcat, Veronica este un copil inteligent. O să încercăm să o spijinim cât putem de mult“, dă asigurări profesoara Camelia Tabără.

Psihologii caută soluţii

„Din ceea ce ştim, fata a refuzat să fie consiliată de psihologul şcolii şi făcea terapie la un cabinet privat. Nu este ceva neobişnuit să refuze asistenţa din şcoală. Adolescenţii preferă de regulă să meargă în altă parte pentru a nu fi blamaţi de colegi“, explică Ioan Orban, psiholog la Centrul de Asistenţă Psihopedagogică.
El spune că după acest caz, psihologii vor pune la punct un program de screening pentru adolescenţii cu probleme din şcoli.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite