Verighetă pentru crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verighetă pentru crimă
Verighetă pentru crimă

Sergiu a cerut-o în căsătorie pe Carmen cu condiţia să declare că ea a ucis. Carmen Bejan le-a trimis o scrisoarea părinţilor ei, la Ineu (Arad), în care le explică de ce a spus că ea l-a înjunghiat pe Trifu Schroth.

Studenta s-a declarat prima dată nevinovată. Băiatul i-ar fi spus pe holurile Tribunalului că o ia de soţie dacă ia vina  asupra ei. Carmen şi-a schimbat declaraţiile.

Citiţi şi:


A spus că l-a înjunghiat pe Trifu Schroth cu trei lovituri de cuţit. Acum nu mai vrea să audă de Sergiu Florea şi se pregăteşte să-şi schimbe din nou declaraţiile.

De bună voie, dar… silită

Într-o scrisoare adresată părinţilor săi, Carmen Bejan susţine că Sergiu şi avocaţii săi i-au cerut să-şi schimbe declaraţiile şi să spună ca ea l-ar fi înjunghiat pe Trifu Schroth. Acesta ar fi fost singura condiţie pentru ca Sergiu să o ceară în căsătorie.

Studenta le-a spus părinţilor că ar vrea să mai vorbească o dată cu procurorii şi să le spună că nu ea l-a ucis pe Trifu Schroth.

image

Pavel şi Emilia Bejan, părinţii lui Carmen

Scena cererii în căsătorie s-a consumat la ultimele audieri, săptămâna trecută. Cei doi studenţi au fost duşi în arestul de la Tribunalul Timiş unde, în prezenţa poliţiştilor care îi escortau, Sergiu Florea şi-a cerut iubita de soţie.

Fata a primit cererea cu cătuşele la mâini în loc de inel, iar cel puţin după modul în care a acţionat, studenta a acceptat propunerea băiatului şi a recunoscut că l-a înjunghiat pe Trifu Schroth.

„Eu nu ştiam despre aceste discuţii. Am vorbit cu ea azi (n.r. ieri) şi, în momentul de faţă, nu vrea să mai audă de inculpat, pentru că şi-a dat seama că a fost un mod de a o face să ia vina asupra ei”, a declarat avocata fetei, Claudia Cândea.

Tatăl băiatului le dă binecuvântarea

image

Ioan Florea, tatăl lui Sergiu

Ieri a fost zi de vizite la arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie unde părinţii celor doi studenţi au venit cu plasele pline.

Pavel şi Emilia Bejan, care încă nu apucaseră să vadă scrisoarea de la fiica lor, nu au vrut să vorbească despre cererea în căsătorie. Tatăl lui Sergiu Florea, preotul Ioan Florea, le va da binecuvântarea copiilor, dar după ce se vor rezolva problemele ce ţin de anchetă.

„Ei fac căsătoria, nu eu, că sunt majori. Deocamdată este important să se rezolve problemele care sunt”, a spus Ioan Florea. Acesta a mai spus că băiatul său se declară în continuare nevinovat. Preotul a spus că a comunicat cu fiul său mai mult din priviri, „care spun totul”, iar Sergiu i-a spus după foarte mulţi ani „tată!”.

Unul dintre avocaţii băiatului, Gabriela Niţă, a precizat că studentul nu a condiţionat cererea în căsătorie de asumarea crimei de către fată, arătând că Sergiu susţine în continuare că nu el l-a ucis pe Trifu Schroth. „A spus că el i-a dat aproximativ trei - patru pumni şi două picioare, dar nu cauzatoare de moarte”, a conchis Gabriela Niţă.

Scrisoarea studentei Carmen Bejan

Vă prezentăm textul integral al scrisorii trimise de Carmen Bejan părinţilor săi, la 5 august:

Dragă mami şi tati,

M-am pus şi eu acu să scriu, azi am venit de la recurs, ­care după cum s-a observat a ­decurs cam prost, fiindcă avocata aia a mea nu ştiu pe unde a umblat şi m-a lăsat singură, într-o încăpere, cu avocaţii lui Sergiu şi cu el şi cu încă vreo 3 poliţişti, şi ăştia mi-au promis o grămadă de lucruri şi mi-a zis Sergiu că se însoară cu mine dacă îmi schimb declaraţia, şi să le spun că eu am băgat cuţitul. Vreau să vă gândiţi foarte bine şi să hotărâţi dacă avocata asta actuală e bună sau nu, fiindcă mie îmi trebuie una care să ştie, şi să mă ajute.

Mâine merg să vorbesc cu ea şi îi spun că am fost stresată şi că m-au bătut la cap, şi dacă mai pot să vorbesc cu procurorul, să le spun adevărul, acela că nu m-am atins să îl ucid nici nu l-am atins cu cuţitul.


image

Scrisoarea a ajuns la părinţii studentei abia ieri











Filmul omorului

Carmen Bejan şi Sergiu Florea, studenţi în anul al II-lea la Facultatea de Medicină din Timişoara, l-au ucis, la 31 iulie, chiar în una dintre camerele căminului studenţesc, pe şeful staborului ţigănesc din Banat, Trifu Schroth (65 de ani), care venise pentru o partidă de sex. Studenţii, ambii în vârstă de 20 de ani, au tranşat apoi cadavrul şi l-au pus într-un geamantan şi în pungi de plastic pentru gunoi, cu gândul de a-i da foc. Trupul neînsufleţit a fost găsit în maşina victimei.

Iresponsabilii de la „Universitatea de sex“

image

Rectorul Ştefan Drăgulescu



Mai mulţi profesori ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” apreciază că nu puteau face nimic pentru ca toate scandalurile în care au fost implicaţi să fie evitate. Se consideră nevinovaţi pentru zguduitoarele scandaluri în care instituţia a fost implicată în ultimii ani: un profesor universtar i-a cerut o partidă de sex oral unei studente, şefa catedrei de anatomie a fost arestată pentru zeci de şpăgi, totul culminând cu sângeroasa crimă a celor doi studenţi, Sergiu şi Carmen.

Profesorii universitari sunt în concediu şi se declară doar „spectatori şocaţi” de cele întâmplate. Nu îşi asumă nicio responsabilitate şi anunţă măsuri din toamnă.

„Sunt în concediu. Este incredibil ce s-a întâmplat”, este singura declaraţie pe care a făcut-o Ştefan Drăgulescu, rectorul universităţii, deşi a fost sunat de reporterii „Adevărul“, în fiecare zi după crima din căminul-bordel.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vorbit cu Drăgulescu imediat după ce a avut loc crima de la Medicină. „Nu universitatea este de vină, ci cel care a asigurat paza”, a declarat Andronescu. „Trifu Schroth nu avea ce căuta în cămin”, a adăugat ministrul. Potrivit Ecaterinei Andronescu, accesul persoanelor străine în cămine nu poate fi interzis. „Căminul nu e o cazarmă”, a declarat ministrul pentru „Adevărul”.

Administraţia Căminului 1-2 se consideră, la rândul ei, nevinovată pentru tot ce s-a petrecut la Medicină. „Nu pot să mă simt vinovat din moment ce s-au respectat toate procedurile. Buletinul băiatului era la administrator, portarul a observat”, a declarat Filip Fiat, directorul administrativ al Căminului 1-2.

Salarii de lux

Conducătorii „Universităţii de sex şi şpagă” au averi impresionante. Pe lângă proprietăţile pe care le are, rectorul de la Medicină, Ştefan Drăgulescu, a avut anul trecut un venit lunar de 26.000 de lei, dintre care 17.000 vin din salariul de rector şi contracte de cercetare. Un prorector are un salariu  de aproximativ 8.000 de lei pe lună, iar un decan primeşte cel puţin 5.000 de lei pe lună.( Manuela Strinu, Lavinia Balulescu)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite