Mii de studenţi au demonstrat în capitala Venezuelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de studenţi au demonstrat în capitala Venezuelei
Mii de studenţi au demonstrat în capitala Venezuelei

Mai multe mii de studenţi au ieşit sâmbătă pe străzile din Caracas pentru a-i cere preşedintelui venezuelean, Hugo Chavez, să autorizeze o vizită în ţară a reprezentanţilor Comisiei interamericane pentru drepturile omului.

O vizită a reprezentanţilor Comisiei, organism autonom în cadrul Organizaţiei Statelor Americane, "ar permite lumii să afle ce se întâmplă în Venezuela în privinţa respectării drepturilor omului şi a libertăţilor civile", a declarat liderul studenţilor, David Smolansky, potrivit Agerpres.

"Situaţia prizonierilor politici este delicată, pentru că procesul nu s-a desfăşurat aşa cum trebuie şi pentru că sistemul penitenciar este lamentabil, unul dintre cele mai rele din America latină", le-a mai spus Smolansky participanţilor la protest.

Secretarul general al OSA, José Miguel Insulza, a cerut în această săptămână guvernului venezuelean să permită vizita în ţară a unei delegaţii a Comisiei. În plus, acesta a invitat o delegaţie a studenţilor să se deplaseze la Washington pentru a-i furniza informaţii despre situaţia drepturilor omului în Venezuela.

Circa 150 de studenţi din Venezuela au participat până miercuri la o grevă a foamei pentru susţinerea unuia dintre liderii lor, Julio César Rivas, care a fost arestat pentru incitare la violenţă în cursul unei manifestaţii.

Rivas a fost eliberat miercuri şi a intrat imediat în greva foamei pentru a determina guvernul să accepte vizita în ţară a delegaţiei Comisiei interamericane pentru drepturile omului.

OSA, înfiinţată în 1948, are în prezent afiliate 34 de state, respectiv toate statele de pe continentul american cu excepţia Cubei şi a Hondurasului, suspendat după lovitura de stat de la 28 iunie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite