Vasluiul, judeţul din Moldova cu cei mai mulţi şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ialomiţa, Vasluiul fiind pe locul doi în acest top. Încă trei judeţe din Moldova au înregistrat rate ale şomajului peste media pe ţară. Astfel, în judeţul Iaşi, rata şomajului a fost de

Ialomiţa, Vasluiul fiind pe locul doi în acest top. Încă trei judeţe din Moldova au înregistrat rate ale şomajului peste media pe ţară. Astfel, în judeţul Iaşi, rata şomajului a fost de 7.6%, în Botoşani de 7.1%, iar în Bacău de 6.9%. Rata şomajului sub media de 6.3% a fost înregistrată în judeţele Suceava (5.9%), Neamţ (5.6%) şi Vrancea (4.4%).

Locuri de muncă vacante
Cei care nu au un loc de muncă pot alege unul dintre cele aflate săptămâna aceasta în baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În judeţul Bacău sunt 240 de slujbe vacante, în Botoşani - 232, iar în Iaşi - 315. Persoanele care vor să îşi găsească un loc de muncă în judeţul Neamţ pot alege unul dintre cele 322 de joburi aflate în baza de date a Agenţiei. În Suceava sunt 171 de locuri de muncă vacante, în Vaslui - 250, iar în Vrancea - 44. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa adresa de internet www.anofm.ro . Pe site se pot găsi informaţii despre slujbele vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.

Cursuri de recalificare
Cei care vor să îşi schimbe calificarea pot participa la unul dintre cursurile de recalificare organizate gratuit de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru şomeri. Meseriile şi calificările în care vor fi pregătite cele mai multe persoane sunt: bucătar, ospătar-vânzător în unităţi de alimentaţie, lucrător în comerţ, lucrător în cultura plantelor etc. Cele mai multe cursuri vor fi organizate în judeţele Suceava (10 cursuri), Iaşi (9 cursuri) şi Vaslui (8 cursuri).
Informaţii suplimentare în legătură cu programele de formare profesională se pot obţine de la sucursalele locale ale ANOFM.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite