Vârstnicii, nemulţumiţi de noua lege a pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârstnicii, nemulţumiţi de noua lege a pensiilor
Vârstnicii, nemulţumiţi de noua lege a pensiilor

Oamenii nu sunt de acord cu majorarea pensiilor doar în funcţie de inflaţie

Deşi conducerea LJP Vâlcea anunţase iniţial că mai mulţi pensionari nemulţumiţi de noua lege a pensiilor vor picheta astăzi sediul prefecturii, bătrânii au renunţat la acţiune. „Am hotărât să renunţăm la acţiunea de pichetare şi să înaintăm pentru început o scrisoare cu nemulţumirile noastre primului-ministru Emil Boc“, a declarat Nicolae Caloianu, preşedintele LJP Vâlcea.

Pensionarii spun că vor da în judecată Guvernul


Din scrisoarea depusă la prefectură reiese că pensionarii vâlceni sunt nemulţumiţi de calcularea pensiilor în funcţie de inflaţie. „Legea pensiilor nu e greşită, dar noi nu suntem de acord cu îngheţarea lor ori creşterea lor doar în funcţie de inflaţie, cum a fost până acum. Legea e bună, mai ales că dispar pensiile speciale“, susţine Sebastian Vlaşniţă. Caloianu  a mai precizat că doreşte să se respecte Legea 205 din 2007 care stabileşte valoarea punctului de pensie la 45% din cuantumul salariului mediul brut pe economie, lucru ce nu a fost pus în aplicare nici până acum. „De asemenea, dorim să se implementeze şi prevederile Legii 218 din 2008 privind grupele de muncă şi stabilirea sporurilor pentru aceste grupe“, mai spune Nicolae Caloianu. El mai afirmă că, din cei 145.000 de pensioari câţi sunt în Vâlcea, 30% primesc pensii care nu depăşeşc 400 de lei. „Sunt oameni care de-abia o duc de azi pe mâine pentru că pensia e foarte mică“, a mai precizat Caloianu.
Scrisoarea înaintată de LJP a fost înregistrată de conducerea prefecturii Vâlcea şi urmează ca ea să îi fie transmisă primului-ministru Emil Boc. Atât preşedintele LJP, cât şi alţi lideri ai pensionarilor din Vâlcea susţin că, în cazul în care Executivul nu va veni cu o soluţie la problemele vârstnicilor, aceştia vor acţiona în judecată Guvernul. „La Bucureşti, reprezentanţii noştri au protestat în faţa Guvernului. În cazul în care nimeni nu ne va asculta, avem de gând să acţionăm Executivul în judecată şi să ajungem până la Haga, dacă va fi necesar“, a spus Caloianu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite