Vară culturală la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soliştii din Milano marchează Ziua Italiei

iar august oferă blues şi operetă.
Primul eveniment, un concert italian cu Soliştii din Milano, are loc vineri şi sâmbătă. În 9 iunie, de la ora 21, Centrul Cultural German oferă un concert al formaţiei germane The First Marracash World, programat chiar în deschiderea Cupei Mondiale de Fotbal. În 17 iunie, iubitorii jazz-ului vor avea un concert al trupei Bega Blues Band. La începutul lunii iulie se desfăşoară Festivalul Inimilor, pentru iubitorii folclorului. Printre invitaţii exotici de anul acesta: o formaţie din Mexic şi una din Cipru. În august are loc a doua ediţie a Festivalului Blues pentru Timişoara. Tot în august începe Festivalul de Operetă Timişoara 2006, cu spectacolele "Văduva veselă", "Silvia" şi "Liliacul".

Concert italian
Ziua Italiei va fi marcată în 2 şi în 3 iunie, prin două concerte de muzică clasică, susţinute de trupa Soliştii din Milano. Primul va avea loc vineri, de la ora 19, în grădina Consulatului General al Italiei la Timişoara. A doua zi, concertul începe de la ora 20, la Sala Lira.
"Îi invităm pe toţi cei care iubesc muzica italiană", a spus Gennaro Montanaro, promotor cultural al Consulatului Italiei şi lector la Universitatea de Vest. Ambele manifestări se desfăşoară sub titulatura "Concert italian".
"Numele se datorează compoziţiei omonime a lui Bach şi reuneşte instrumente prin excelenţă italiene în cadrul unei inedite experienţe de audiţie care se adresează tuturor tipurilor de public. Programul concertului este pentru trioul vioară-mandolină-acordeon de concert, însă cu o inserare în fiecare dintre cele două părţi ale sale a unui solo pentru două instrumente mai deosebite: chitara şi acordeonul", a declarat promotorul cultural.
"Concertul constă într-o primă parte dedicată muzicii veneţiene şi dintr-o a doua parte, care se orientează exclusiv spre muzica de operă, cu influenţe preluate din ariile napoletane. Acesteia din urmă - muzică etnică prin excelenţă - i se adaugă o fantezie de citate muzicale din cultura populară a celor 25 de ţări ale Uniunii Europene", a spus Gennaro Montanaro. Mario Moretti, Antonio Vivaldi, Niccolo Paganini, Sergio Scappini, Verdi, Puccini, Leoncavallo sunt compozitorii abordaţi în "Concertul italian".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite