Vânzările de maşini second sunt blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de două săptămâni, niciun hunedorean nu a mai cumpărat maşini la mâna a doua

Importatorii sunt nemulţumiţi şi spun că sunt afectaţi atât oficial, din cauza autorităţilor, cât şi neoficial, din cauza comerţului la negru.

Importatorii de autoturisme second-hand nu au mai vândut nimic de când Guvernul a anunţat triplarea taxei auto pentru maşinile vechi, aduse de peste graniţă. Sorin Buta, managerul unei firme hunedorene care aduce în proporţie de peste 95 la sută maşini second din Germania, afirmă că, din data de 8 decembrie, nu a mai vândut nicio maşină. Pe parcursul anului a deler-ul auto a vândut, în medie, o maşină la fiecare două-trei zile.
Sorin Buta afirmă că, deocamdată, importatorii de autovehicule rămân în expectativă. El adaugă că strategia Guvernului nu este una de susţinere a economiei, în condiţiile în care importatorii nu mai au vânzări, deci nu mai plătesc niciun fel de taxe.
Nemulţumit, Buta adaugă că dealerii de autoturisme second-hand intenţionează să cheme Executivul în instanţă, dacă în perioada următoare acesta nu va suspenda ordonanţa emisă în luna decembrie, privind triplarea taxei auto pentru autoturismele care au mai fost înmatriculate. El adaugă că, în orice ţară civilizată, Guvernul trebuie să aibă o strategie şi nu poate emite ordonanţe de urgenţă la întâmplare: “Practic, noi suntem puşi în situaţia în care un plan de afaceri este imposibil de imaginat, pentru că nu ştim care sunt intenţiile autorităţilor pentru perioada următoare. În cazul în care această situaţie nu se va rezolva, intenţionăm să dăm Executivul în judecată pentru lipsă de predictibilitate”, a spus Buta.

Mii de cereri de înmatriculare
Până în luna decembrie, la administraţiile financiare din judeţul Hunedoara au fost depuse peste 6.900 de cereri pentru calcularea taxei de poluare, iar proprietarii au plătit în acest cont mai bine de 14 milioane de lei. De asemenea, contribuabilii din judeţ au depus aproape 2.050 de cereri de restituire a diferenţei între taxa specială pentru autovehicule şi taxa pe poluare pentru autovehicule. Dintre acestea, funcţionarii fiscali au rezolvat mai bine de 1.850.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite