Vântu dă afară din board conducerea editorială. Cosmin Popa demisionează de la NewsIn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vantu, proprietarul trustului media Realitatea-Caţavencu
Sorin Ovidiu Vantu, proprietarul trustului media Realitatea-Caţavencu

Sorin Ovidiu Vântu, care controlează Grupul Realitatea-Caţavencu, confirmă, într-un interviu pentru paginademedia.ro, că board-ul editorial al Grupului Realitatea-Caţavencu nu va mai avea atribuţii de business, acestea fiind responsabilitatea Consiliului de Administraţie, fiind vizat un profit de 500.000 - 2 milioane de euro în 2010.

Proprietarul grupului Realitatea Caţavencu spune că noile decizii ale conducerii vor implica managerii mai mult. Dezvoltarea internaţională a grupului, spune Vântu, va fi făcută prin acţionarul Realitatea, adică Bluelink Comunicationi.

În ceea ce priveşte NewsIn, Vântu spune că "este o agenţie de presă bună şi cred că are perspective reale de profit". "Responsabilitatea de a rentabiliza NewsIn îi revine lui Mihnea Vasiliu. El va lua deciziile", a afirmat Vântu.

Surse din cadrul NewsIn au declarat pentru "Adevărul" că directorul general al agenţiei, Cosmin Popa, şi redactorul şef, Adelina Rădulescu, şi-au dat demisia în această după-amiază.

Anterior, Mihnea Vasiliu, director operaţional Realitatea-Caţavencu, a declarat , pentru Mediafax, că se va ocupa de agenţia de presă NewsIn pentru următoarele 3 luni, unde va fi adoptat un nou model de business, urmând să colaboreze cu Cosmin Popa, "dacă acesta acceptă modelul".

Conform www.paginademedia.ro, Board-ul Grupului Realitatea-Caţavencu nu mai are atribuţii de business, ci doar editoriale, Consiliul de Administraţie preluând atribuţiile de business.

"Controlul acţionarilor exista şi până acum. Ce am făcut este o descentralizare. Dacă până acum s-a mers pe centralizare, acum punem accent pe o responsabilizare mai intensă a managerilor. Fiecare manager de produs va trebui să facă profit. Anul acesta ne propunem să facem un profit între 500.000 şi două milioane de euro", a declarat Vântu.

Vântu afirmă că "a fost o greşeală" să pună jurnalişti să facă afaceri. "S-a dovedit că vocaţia lor este mai puternică în jurnalism decât în zona de business".

Proprietarul grupului Realitatea Caţavencu a refuzat să spună cine face parte din noul Consiliu de Administraţie, adăugând că numele lor va fi publicat săptămâna viitoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite