Vântu reduce salariile cu până la 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vântu, patronul trustului Realitatea-Caţavencu, a decis ieri să taie între 10 şi 50 de procente din salariile angajaţilor. Motivul invocat este „scăderea drastică a pieţei de publicitate“. Reducerea salariilor se va face „în trepte“, cele mai afectate fiind veniturile vedetelor şi ale celor din management.

Toate salariile mai mari de 4.000 de euro vor fi reduse la jumătate. Trustul condus de Vântu cuprinde posturile de televiziune Realitatea TV, Money Chanel, Romantica şi CineStar, posturile de radio Realitatea FM, Radio Guerrilla, Gold FM, publicaţiile „Academia Caţavencu“, „Cotidianul”, „Idei în dialog“, „Business Standard“, „Money Express“, „Tabu“, „SuperBebe“, „Aventuri la pescuit“, „24FUN“, „Bucătăria pentru toţi“ şi agenţia de presă NewsIn. 

Grupul patronat de Vântu a anunţat că salariile mici nu vor fi afectate de această măsură, fără a preciza însă care este plafonul. Potrivit aceleiaşi surse, „veniturile angajaţilor vor putea reveni la nivelul trimestrului al II-lea al anului 2009 în momentul în care condiţiile economice vor permite acest lucru“.

Conform declaraţiilor făcute de patron pentru site-ul „paginademedia.ro“, în 2009, pierderile totale ale trustului vor fi de 19 milioane de euro. Până acum, în primele şase luni, Realitatea-Caţavencu a pierdut 12 milioane de euro.

„Este o măsură pe care am fost nevoiţi să o luăm. Nu avem ce face“, a spus Emil Hurezeanu, preşedintele trustului Realitatea-Caţavencu.

Corina Drăgotescu a demisionat

Ca urmare a deciziei de diminuare a salariilor, jurnalista Corina Drăgotescu, moderatoarea emisiunii „Zona de impact“, şi-a dat ieri demisia de la Realitatea TV. „Cred că este o decizie prost gândită. Când reduci salariile, nu o faci la pauşal: nu aplici acelaşi procent pentru toată lumea. O faci în funcţie de valoarea şi de performanţele fiecărui om în parte“, a declarat aceasta pentru acelaşi site „paginademedia.ro“.

Drăgotescu a precizat că în ultimul an salariul ei s-a diminuat cu 70% şi că ajunsese la nivelul unui reporter bun de la un ziar cu bani. Ea a adăugat că este în discuţii cu TVR.

Contactat de „Adevărul“, Robert Turcescu, realizatorul emisiunii „100%“, a preferat să nu facă niciun comentariu: „Nu am nimic de declarat“, a spus Turcescu. La rândul său, Mihai Tatulici, realizatorul emisiunii „Stradă, şcoală şi spital“, a afirmat că nu a fost ieri la serviciu şi că nu ştie absolut nimic despre decizia managementului Realitatea TV. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite