Vank, în haine noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii trupei se reîntorc în muzica rock din toamnă Au lansat hit după hit, dar au dispărut în praful vremurilor. După patru ani de la lansarea ultimului album Vank, componenţii

Membrii trupei se reîntorc în muzica rock din toamnă

Au lansat hit după hit, dar au dispărut în praful vremurilor. După patru ani de la lansarea ultimului album Vank, componenţii trupei se pregătesc să-şi recâştige fanii cu noi melodii ironice.

Şi-au încălzit vocile mai mult la petreceri private, dar nu au uitat parfumul succesului. În toamnă, vor reveni cu un nou material discografic.

"Pauza asta ne-a prins foarte bine. Am stat pe margine şi ne-am uitat, dar am prins trenul din mers. A fost un an în care nu am comunicat nici între noi, dar acum ne-am regăsit şi pofta de a cânta şi dorinţa de a ieşi cu ceva nou pe o piaţă care nu spune prea multe", a declarat pentru "Adevărul" Cornel Ilie.

La răscruce de drumuri

Soliştii trupei s-au avântat pe alte culmi. Dacă Alexandru Belciu trăieşte în Frankfurt, Cornel Ilie a rămas în România şi a reuşit să-şi clădească o carieră şi pe cont propriu. "Acum înregistrăm separat, dar comunicăm pe internet. Vine în ţară doar când avem concerte.

Atunci lucrăm şi la noul album", ne-a mărturisit Cornel, care are un studio de înregistrări cu Keo, unde produce muzică şi pentru alţi artişti. Printre vedetele care îi calcă pragul se numără: Adela Popescu, Anna Lesko, Julia, Andreea Bălan. Ultimul său proiect a fost unul caritabil. Artistul a convins câteva celebrităţi autohtone să cânte pe albumul "Salvaţi-vă îngerii" pentru fetiţa lui Miţă de la Bere Gratis.

Simpaticul brunet vrea să publice şi un roman de proză fantastică. "Am mai multe povestiri, pline de simboluri şi metafore, care te fac să-ţi pui nişte semne de întrebare. Acum, nu am însă atâta notorietate ca să arăt şi latura asta. Aştept să mai cresc puţin", ne-a mai spus Cornel.

"Am luat o pauză de noi"

Membrii trupei Vank şi-au început cariera muzicală la Cântarea României, ce-i drept cu câteva piese patriotice. "Ne ştim de când aveam patru, cinci ani. Ne jucam în spatele curţii şi cântam la tot ce ne pica în mână. Suntem vecini, am făcut şcoala, liceul împreună. După 20 şi ceva de ani, am luat o pauză de noi".

"Măcelul" din showbiz

Deşi lucrează pe cont propriu, solistul trupei Vank nu priveşte cu ochi buni măcelul din showbiz. "Nu se creează nimic, chiar dacă se investesc tot mai mulţi bani, calitatea, atât a soliştilor, cât şi a pieselor scade.
Dacă puterea e vinovată pentru tot ce se întâmplă într-o societate, în showbiz casele de discuri fac legea. Au un rol important, dar nu sunt interesate decât de partea financiară. Nu înclină balanţa şi în favoarea celor care merită.

Cornel spune că artiştii sunt trataţi foarte urât şi în campaniile electorale. "Se merge pe un singur principiu: <> "

A fost un an în care nu am comunicat nici între noi, dar acum ne-am regăsit pofta de a cânta
Cornel Ilie, artist

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite